S: Ytringsfrihed før religion

Ytringsfriheden skal som en af de vigtigste demokratiske rettigheder ikke indskrænkes af religion, siger Socialdemokraternes Mette Frederiksen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samfundet har et problem, når godt halvdelen af indvandrere og deres børn samt knap hver femte dansker vil indskrænke ytringsfriheden, når religion angribes.

Det siger Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen til Ritzau.

Det den liberale tænketank Cepos, der har lavet en meningsmåling blandt 2792 personer, som offentliggøres i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Mette Frederiksen glæder sig over at godt otte af 10 etniske danskere og indvandrere samt deres børn afviser, at islamisk sharialovgivning mere bør afspejles i dansk lovgivning.

- Vi bliver nødt til at holde fast i, at ytringsfriheden er en af de mest centrale værdier i et demokrati. Når det er sagt, tror jeg, at (den Radikale) Manu Sareen har ret i, at en stor gruppe af flygtninge og indvandrere ikke føler sig som en del af det danske samfund, siger Mette Frederiksen.

Hos Dansk Folkeparti mener Martin Henriksen, at integrationen af muslimer har slået fejl. Han kræver en handlingsplan fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) og undervisningsminister Bertel Haarder (V).

- Hvis man går og synes, at alting er meget bedre i Saudi-Arabien og Iran, fordi man der ikke må udtale sig kritisk om islam, så mener jeg ærligt talt, at man burde hive teltpælene op her i Danmark og så slå sig ned i de pågældende lande, siger han.

/ritzau/