S: VU-hjemmeside er mangelfuld

VU glemmer at fortælle på takhelle.dk, hvorfor der er blevet færre offentligt ansatte siden seneste folketingsvalg, mener S-ordfører Maja Panduro. Ifølge ordføreren skyldes faldet oprydningsarbejdet efter nulvækstperioden.

Læs mere
Fold sammen

Der er blevet færre offentligt ansatte, siden Socialdemokraterne overtog regeringsmagten i 2011. Sådan lyder påstanden fra Venstres Ungdom (VU), og Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S), siger dem ikke imod.

»Det er rigtigt, at der har været et fald i den offentlige beskæftigelse,« siger hun og understreger, at hun ikke vil forholde sig til det eksakte tal.

Påstanden bliver præsenteret på VUs nye hjemmeside takhelle.dk, hvor de med en vis mængde ironi mellem linjerne takker statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for, at hun ifølge deres tal har fyret 13.752 offentligt ansatte, siden hun trådte ind i Statsministeriet.

Maja Panduro bifalder, at ungdomspartierne blander sig i den politiske diskussion, men hun mener, at der i dette tilfælde hører mere til historien, end det VU fortæller på hjemmesiden.

»Det er altid glædeligt, når ungdomspartierne tager del i debatten, men VU glemmer at fortælle, at regeringen efter folketingsvalget i 2011 overtog ansvaret for at rydde op efter den kæmpemæssige fest, som Lars Løkke Rasmussen (V) havde holdt i ministerierne og i kommunerne. En stor del af faldet i offentligt ansatte skyldes, at kommunerne i begyndelsen af vores regeringsperiode var i gang med at efterleve den nulvækst, som regeringen under Lars Løkke Rasmussen havde lavet indført,« siger ordføreren.

Tallene på hjemmesiden takhelle.dk har VU fået fra Danmarks Statistik og Finansministeriet. De baserer sig på antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i kommunerne i perioden fra tredje kvartal i 2011 til fjerde kvartal i 2014.