S: Vold mod ansatte skal bekæmpes med nye botilbud

En ny type institutioner skal hindre, at psykisk syge begår vold mod de ansatte, siger Socialdemokraterne.

Det risikerer at gå grueligt galt, når patienter bliver udskrevet fra en psykiatrisk afdeling og sendt videre til et socialpsykiatrisk bosted.

For nogle psykisk syge personer er for raske til at være indlagt, men for syge til at opholde sig på de institutioner, som i dag tager imod dem efter en indlæggelse.

Det påpeger Socialdemokraterne, som derfor efterlyser en helt ny type botilbud.

- Sådan som det er i dag, bliver mennesker tabt mellem to stole. Mellem psykiatrien på den ene side og bostederne på den anden. Det har meget store konsekvenser for de mennesker, der bliver tabt på gulvet.

- Men det skaber også et trusselsmiljø for de medarbejdere, der arbejder i socialpsykiatrien på bostederne, siger socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil.

Meldingen kommer efter offentliggørelsen af en analyse fra Social- og Indenrigsministeriet, som viser, at markant flere ansatte på bosteder anmelder vold på jobbet.

- Vi kan selvfølgelig aldrig sikre, at der ikke sker vold og drab.

- Men vi mener, at vi kan gribe fat om det på en måde, så vi tager de tungeste patienter ud af bostederne. De skal over i en ny type institution, hvor man kan håndtere den situation, patienterne står i, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

/ritzau/