S: Vil Venstre også kalde hvid jul for løftebrud?

En socialdemokratisk kampagne mod Venstres debatmappe pryder mange af lørdagens aviser. Gruppeformand Leif Lahn Jensen mener, at danskerne nemt kan se forskel på Venstres »skræmmekampagne« og S-annoncen, der er »lavet med et glimt i øjet«.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne er godt trætte af Venstres manual med tips og tricks til angreb på modstanderne i den kommende valgkamp, som flere socialdemokrater har betegnet som »en skræmmekampagne«. Derfor har partiet indrykket en annonce i flere af lørdagens landsdækkende aviser, der skal oplyse danskerne om, at Socialdemokraterne hellere vil diskutere politik i stedet for at forholde sig til angreb fra oppositionen med falske påstande om løftebrud.

Sådan siger gruppeformand Leif Lahn Jensen (S) om Socialdemokraterne modsvar på manualen, der er lavet af Venstres top.

Et af de bedste angreb på regeringen er ifølge V-manualen at fremhæve, at regeringen og støttepartierne er løftebrydere, og den retorik trætter Leif Lahn Jensen.

»Vi siger med et glimt i øjet, at Socialdemokraterne udmærket er klar over, at Venstre siger løftebrud til hvad end, der bliver sagt i den politiske debat. Vi har endda oplevet et år, hvor børnetallet i Danmark faldt, og Venstre så kaldte det et løftebrud. Derfor spørger vi, om Venstre også vil kalde det løftebrud, hvis der bliver hvid jul, og mener, det er vores skyld,« siger Leif Lahn Jensen og fortsætter:

»Skal vi ikke i stedet til at diskutere politik, og hvad Venstre vil bidrage med til samfundsdebatten? Vi har masser af gode idéer og resultater, som vi også lægger frem i annoncen. Derfor ser vi gerne, Venstre snart kommer på banen i stedet for at råbe løftebrud ved hver given lejlighed,« siger han.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) har flere gange forsikret, at han ikke vil føre en valgkamp, hvor det handler om at nedgøre modstanderens synspunkter, men hellere fremhæve egne.

Det mener, Leif Lahn Jensen, allerede er modbevist flere gange.

»Vi kritiserer Venstre for at skrive noget faktuelt forkert i deres manual og for at bruge det som kritikpunkt. Det er ikke i orden. Det er derimod helt ok at spørge ind til hinandens politik, ligesom vi også spørger ind til Venstres konstante snak om nulvækst,« siger Leif Lahn Jensen og udtrykker fuld tiltro til, at danskerne kan skelne mellem »Venstres skræmmekampagne og Socialdemokraternes annonce, der er lavet med et glimt i øjet«.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at danskerne kan se forskel, fordi vi med et glimt i øjet påpeger, at Venstre ikke laver meget andet end at beskylde for løftebrud. Annoncen peger også fremad og indeholder budskaber om resultater og et ønske om at blive ved med at skabe resultater i fremtiden,« siger han.