S vil udstille regeringens slingrekurs om børnecheck

Regeringens forslag om at skære i børnechecken vil koste knap 16.000 familier mindst 14.000 kroner om året.

Først den ene vej, så den anden vej.

Socialdemokraterne undrer sig over regeringens kurs i sagen om børnechecken. Emnet er på ny blusset op, da regeringen i sin 2025-plan foreslår et loft over børnechecken.

- Jeg undrer mig over den slingrekurs, der er, og at det åbenbart ikke var ærligt, da regeringen for kort tid siden sagde, at den ikke ville røre børnechecken, siger Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen.

Står det til regeringen vil forældre få fuld børnecheck for de to første børn. Beløbet reduceres med 25 procent ved tredje barn, mens familier ikke længere kan modtage nogen støtte til yderligere børn.

Over 96.000 børnefamilier vil Ifølge Jyllands-Posten kunne mærke det på pengepungen. Opgørelsen stammer fra Danmarks Statistik.

- I forhold til samfundet som sådan er det vel egentlig vores ønske, at der fødes flere børn, end der gør i dag. Den beslutning har for par at gøre med andet end økonomi, men det betyder da noget, hvordan de økonomiske vilkår er, siger Jesper Petersen.

Men Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, melder hus forbi. Det samlede regnestykke med de skattelettelser, regeringen foreslår, vil gå i plus for børnefamilierne, forsikrede hun tidligere på ugen.

En ganske almindelig LO-familie vil få en skattelettelse på 15.000 kroner om året, lød det.

De 15.000 kroner, ordføreren nævnte, gælder ifølge Finansministeriets beregninger en LO-families gevinst ved den samlede 2025-plan.

Regnestykket er særdeles kompliceret, men tager også højde for indirekte afledte effekter. Den rene skattelettelse, som et LO-par kan forvente, er knap 9000 kroner.

- Det er med stor usikkerhed, at Louise Schack Elholm kan opgive det tal, og det hjælper ikke den familie, hvor far eller mor er på førtidspension, eller hvor man er arbejdsløs i en kortere eller længere periode.

- Det er igen et forslag, som rammer nogle af de mest udsatte grupper, siger Jesper Petersen.

/ritzau/