S vil skrotte 225-timers-regel om kontanthjælp

Svage ledige kan miste kontanthjælp med 225-timers-reglen, mener arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

Arkivfoto af Leif Lahn Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svage ledige på kontanthjælp rammes af 225-timers-reglen.

Det mener Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen. Han stiller spørgsmål til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om sagen i folketingssalen i næste uge.

- Hvis du kun kan arbejde fem timer om ugen, og du ikke kan arbejde i en uge, så har du ingen mulighed for at optjene 225 timer. Så får du fratrukket ydelsen, siger Leif Lahn Jensen til Ritzau.

- Regeringen har sat de ledige i så hårdt spænd, at de har utrolig svært ved at skaffe de 225 timer. Hvis de ikke kan arbejde mere end fem timer om ugen.

Ankestyrelsen har afgjort, at ledige på kontanthjælp ikke er fri for 225-timers-reglen, når de har nedsat arbejdstid.

Det er ligegyldigt, om ledige kun kan arbejde seks uger i træk eller fem timer om ugen. De skal i et år arbejde mindst 225 timer for at få fuld kontanthjælp.

Dansk Folkeparti står bag 225-års-reglen sammen med regeringen. DF's arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, kritiserer Ankestyrelsen for at gå for vidt i afgørelsen. Den bestemmer, hvordan kommunerne fortolker reglen.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det var ikke hensigten, dengang vi lavede aftalen, at 225-timers-reglen skal tolkes så strengt, at kontanthjælpsmodtagere med en arbejdsevne på fem timer om ugen skal være omfattet af 225-timers-reglen, siger Bent Bøgsted til Fagbladet 3F.

DF kan lempe 225-timers-reglen med støtte fra oppositionen. DF har 122 mandater med Socialdemokratiet, Enhedslisten, De Radikale, SF og Alternativet. Men DF støtter stadig aftalen, siger Bent Bøgsted.

- Nej, vi står ved den aftale, vi har lavet, og så må vi se, hvornår den skal til revidering, fastslår han over for Fagbladet 3F.

/ritzau/