S vil rekruttere værnepligtige til politiuddannelserne

Der bliver brug for mange flere unge på politiskolebænken de kommende år, forudser retsordfører.

RB PLUS Regeringen vil have flere Jens'er i trøjen- - Se RB 14/4 2017 14.48- - ARKIVFOTO 2011 Værnepligtige ved Antvorskov Kaserne på øvelse- - Se RB 14/4 2017 11.34. Forsvaret skal præstere mere, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, som ønsker flere værnepligtige.. (Foto: NIels Ahlmann Olesen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen

Socialdemokratiet foreslår at bruge værnepligten til at rekruttere unge til politiuddannelserne, skriver Jyllands-Posten. Forslaget kommer, efter at den nye uddannelse til politikadet har fået en træg start.

Blot 54 blev optaget ved den første optagelsesprøve i februar, skriver avisen.

»Dertil kommer, at der er en udfordring med, at mange af de unge, der søger ind, er i for dårlig form,« påpeger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

»Vi skal uddanne rigtig mange politibetjente og politikadetter i de kommende år. Derfor bliver vi nødt til at have et større rekrutteringsgrundlag,« uddyber Trine Bramsen over for Ritzau.

»Vi bliver nødt til at sikre, at dem, der søger ind i politiet, er i ordentlig form. Og når vi alligevel skal hæve antallet af værnepligtige, giver det god mening at bygge bro direkte over til politiuddannelserne.«

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, tager ifølge Jyllands-Posten positivt imod forslaget, også selv om der ifølge ham ikke er problemer med at finde egnede kandidater til den almindelige politiuddannelse.