S vil rekruttere værnepligtige til politiuddannelserne

Der bliver brug for mange flere unge på politiskolebænken de kommende år, forudser retsordfører.

RB PLUS Regeringen vil have flere Jens'er i trøjen- - Se RB 14/4 2017 14.48- - ARKIVFOTO 2011 Værnepligtige ved Antvorskov Kaserne på øvelse- - Se RB 14/4 2017 11.34. Forsvaret skal præstere mere, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, som ønsker flere værnepligtige.. (Foto: NIels Ahlmann Olesen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet foreslår at bruge værnepligten til at rekruttere unge til politiuddannelserne, skriver Jyllands-Posten. Forslaget kommer, efter at den nye uddannelse til politikadet har fået en træg start.

Blot 54 blev optaget ved den første optagelsesprøve i februar, skriver avisen.

»Dertil kommer, at der er en udfordring med, at mange af de unge, der søger ind, er i for dårlig form,« påpeger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

»Vi skal uddanne rigtig mange politibetjente og politikadetter i de kommende år. Derfor bliver vi nødt til at have et større rekrutteringsgrundlag,« uddyber Trine Bramsen over for Ritzau.

»Vi bliver nødt til at sikre, at dem, der søger ind i politiet, er i ordentlig form. Og når vi alligevel skal hæve antallet af værnepligtige, giver det god mening at bygge bro direkte over til politiuddannelserne.«

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, tager ifølge Jyllands-Posten positivt imod forslaget, også selv om der ifølge ham ikke er problemer med at finde egnede kandidater til den almindelige politiuddannelse.