S vil nedsætte otte kommissioner

Ja, Farumkommissionens arbejde har været både dyrt og langvarigt. Men Socialdemokraterne holder fast i at nedsætte otte kommissioner, hvis de kommer til magten.

Kommissionsundersøgelsen af Peter Brixtoftes borgmestertid i Farum har været dyr og langvarig, mener S, der dog holder fast i at nedsætte otte nye kommissioner efter et regeringsskifte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At Farumkommissionens arbejde med at undersøge kritisable forhold under Peter Brixtoftes borgmestertid i Farum ifølge Politiken har kostet mere end 50 millioner kroner og varet i over ni år, er for meget, mener den socialdemokratiske gruppeformand, Carsten Hansen.

- Man kan selvfølgelig ikke sætte priser på demokrati, men det virker helt vildt overdrevet. Det er helt vildt, at undersøgelsen har trukket ud så længe, og manden er jo færdig er med at blive straffet, siger han til Berlingske.

Partiet var selv med til at nedsætte kommissionen tilbage i 2002, og Socialdemokraterne har i de senere år været med til at foreslå otte kommissioner, partiet vil nedsætte, hvis den kommer i regering efter det kommende folketingsvalg. Det er blandt andre kommissioner, der skal undersøge den såkaldte jægersag, Danmarks deltagelse i Irak-krigen, en kommission, der skal sikre regional udvikling samt en mandekommission, der skal sikre ligestilling.

Kan få deadlines

Men disse muligt kommende otte kommissioner kan blive udsat for deadlines, lyder det.

- Selvfølgelig skal tingene undersøges til bunds, men jeg mener, man kan sætte deadlines på. Det må vurderes i hvert enkelt sag, men det virker helt vildt, at det vil tage ni år at undersøge denne her sag, siger Carsten Hansen.

Partiet holder fast i, at alle otte kommissioner skal forsøges nedsat, hvis det er Helle Thorning-Schmidt, der indtager Statsministeriet efter den 15. september.

- Nu skal vælgerne først betro os magten, men vi står fast ved det, vi har sagt, siger Carsten Hansen.