S vil lave DR-reform: Ledelsen skal slankes

Google og Facebook skal betale for dansk indhold, og DR-ledelsen skal slankes, mener Socialdemokratiet.

Ledelsen og administrationen af Danmarks Radio (DR) er for dyr, mener Socialdemokratiet. Partiet har udsendt sit forslag til et medieforlig, og et af ønskerne er en reform af DR. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

København. Ledelsen og administrationen af Danmarks Radio (DR) er for dyr, mener Socialdemokratiet. Partiet har udsendt sit forslag til et medieforlig, og et af ønskerne er en reform af DR.

I reformen skal det blandt andet være en opgave for DR at sænke udgifterne til ledelsen og administrationen. Det skriver Socialdemokratiet i sit udspil.

I udspillet skriver partiet, at det er "afgørende, at balancen mellem programudvikling og -produktion og administration løbende vurderes".

- På den baggrund skal det kommende medieforlig sikre en modernisering af DR's organisation men henblik på at nedjustere administrations- og ledelsesomkostninger til fordel for et løft af programudvikling og -produktion, skriver partiet i udspillet.

Socialdemokratiet har også tidligere lagt frem, at streamingtjenester såsom Netflix og HBO skal betale et bidrag til produktion af indhold i Danmark.

Udspillet udvider det forslag til at omfatte mediegiganter som Google og Facebook. Her peger partiet på de annoncekroner, som blandt andet de to giganter tjener.

Hvor streamingtjenesterne skal lægge penge til produktion af dansk film- og serieindhold, skal annoncekongerne betale til dansk produktion af også nyheder og andre tjenester, som oplever et fald i annonceindtægter.

/ritzau/