S vil ikke kønsscreene skolebøger

Socialdemokraternes ligestillingsordfører foreslog torsdag at kønsscreene undervisningsbøger, men allerede senere samme dag skød partiet forslaget ned.

»Det ville være at skyde gråspurve med kanoner«.

Sådan forklarer Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), sin holdning til partifællen Rasmus Horn Langhoffs (S) forslag om at kønsscreene undervisningsbøger, så der ikke optræder drenge- og pigestereotyper.

»Det er ikke socialdemokratisk politik at gennemføre en screening af alt undervisningsmateriale. jeg har fuld tillid til, at uddannelsesinstitutionerne selv vurderer kvaliteten af det undervisningsmateriale, som de indkøber, og at den enkelte underviser selv har frihed til at vælge bøger,« siger Magnus Heunicke.

Torsdag foreslog Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, at man skal vurdere, hvordan bøger fremstiller kønsroller, før der bliver bestilt nyt undervisningsmateriale hjem til landets uddannelsessteder. Han foreslog, at det i bekendtgørelser skal fremgå, at alt undervisningsmateriale skal ligestillingsvurderes.

Det forslag bliver dog ikke en del af Socialdemokraternes politik, fastslår Magnus Heunicke, som slet ikke ser et behov for kønsscreening:

»Jeg er selv far til to piger, og jeg ved, at den ene dag så klatrer de i træer, og den anden dag leger de prinsesser, og min oplevelse er, at vi ikke har kønsstereotyper i vores institutioner,« siger Magnus Heunicke og fortsætter:

»I morges afleverede jeg min yngste i børnehave, og i dag ville hun sidde og tegne, men da jeg afleverede hende i går, ville hun være med til en vild brydekamp. Det er sådan det skal være, og det er også, sådan det er. Der er ikke kønsstereotyper i vores institutioner, og derfor har vi ikke brug for at kønsscreene alle bøger,« siger han.