S vil give de offentlige ansatte friere tøjler

Der er for meget bureaukrati for de ansatte i det offentlige, siger S-formand Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet holdt mandag d. 14. august pressemøde ved deres sommergruppemøde på Værket i Randers. Her ses formanden Mette Frederiksen på pressemødet. (foto: Henning Bagger / Scanpix2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De enkelte institutioner i det offentlige skal have flerårige budgetter, der giver mulighed for en langsigtet planlægning.

Og et eventuelt overskud ved at planlægge og effektivisere på en god og klog måde skal komme de enkelte institutioner til gode - ikke kommunekassen.

Det er budskabet fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Randers.

»Der er kommet for meget bureaukrati og for lidt tid til det borgernære. Flere offentlige institutioner skal have lov til at have flerårige budgetter. Det er for kortsigtet at arbejde et år ad gangen.«

»Når medarbejdere får gode idéer, vil det typisk være sådan, at den merværdi, der bliver skabt, skal tilbage i kommunekassen. Men vi tror, det vil være godt at sige, at det skal komme dem selv til gode,« sige hun.

Udspillet kommer med 100 dage til kommunal- og regionsvalget. Og de markerer, at Mette Frederiksen resten af ugen er på kommunalvalgsturné i hele landet.

De to meldinger fra S-formanden er desuden de første skridt i "fingrene væk"-reformen. Den annoncerede Mette Frederiksen sidste år ved partiets kongres.