S vil gå »endnu længere« end regeringens krav til statsborgerskab

Socialdemokraterne støtter regeringens målsætning om at stramme kravene til at få dansk statsborgerskab. Særligt hvad angår dispensationer, er partiet klar til at stramme op, siger indfødsretsordfører Astrid Krag.

Foto: Torkil Adsersen. Astrid Krag (S).
Læs mere
Fold sammen

Regeringen har foreslået fire konkrete stramninger af kravene til at få dansk statsborgerskab, og Socialdemokraterne bakker op.

Fra indfødsretsordfører Astrid Krag (S) lyder det ifølge dr.dk, at partiet har krav om »ting, der går endnu længere end det«.

Venstre-regeringen mener, det er for let at få dansk statsborgerskab med de nuværende regler, og foreslår en skrappere sprogtest, en udvidet version af statsborgerskabsprøven, højere krav til at være selvforsørgende og en længere karantæne fra at kunne søge om dansk statsborgerskab, hvis man har begået kriminalitet. Det skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne er enige i regeringens målsætning om, at flere skal være bedre til dansk. Men Astrid Krag ser frem til en diskussion om, hvorvidt der er behov for at gå endnu videre.

»Vi vil gå til forhandlingerne til med nogle ting, der også går længere end det, regeringen har meldt ud,« siger hun til dr.dk.

Socialdemokraterne har blandt andet fokus på dem, der får dispensation fra de gældende krav til at få dansk statsborgerskab.

Partiet vil have antallet af dispensationer nedbragt. Konkret mener Socialdemokraterne, at en diagnose ikke længere per automatik skal udløse et statsborgerskab, siger Astrid Krag.

Desuden ønsker partiet ønsker at give de danskuddannelser, der skal lære nye danskere sproget, et serviceeftersyn.

Inger Støjberg er ikke alene.

Posted by Politiko on Wednesday, September 2, 2015