S vil flytte stime af statslige fiskerijob til Nordjylland

Som endnu en konsekvens af sagen om fiskekvoter og kvotekonger kan Nordjylland få tilført mange nye statsjob.

Arkvifoto: Simon Kollerup og Mogens Lykketoft i folketingssalen ved Folketingets åbning 4. oktober 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Nordjylland kan få adskillige nye statslige arbejdspladser, som konsekvens af sagen om fiskeriets såkaldte kvotekonger.

Socialdemokratiet foreslår således, at den nye styrelse for fiskeriet, som regeringen har besluttet at etablere, skal flyttes væk fra København og placeres i det nordjyske.

»Fiskeristyrelsen skal ud i landet og tættere på de fiskere, som de skal holde øje med og vejlede. Vi foreslår i Socialdemokratiet, at Fiskeristyrelsen flyttes ud af København til Nordjylland.«

Det siger partiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, i en pressemeddelelse.

Fiskeriområdet omfatter cirka 250 statslige medarbejdere.

Simon Kollerup begrunder forslaget med, at Nordjylland som den største fiskeriregion i Danmark er det mest oplagte sted for styrelsen.

»Sammen med et stærkt fagligt miljø på Aalborg Universitet så bliver det muligt at rekruttere dygtige medarbejdere med de nødvendige juridiske kompetencer,« siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøger fredag Hanstholm Havn i Nordjylland. Det sker i anledning af havnens 50 års jubilæum.

»Jeg vil da meget tydeligt opfordre til, at Lars Løkke Rasmussen bider på krogen og tager positivt imod det socialdemokratiske initiativ, og han dermed også i dag kan fortælle, at han vil gennemføre det,« siger Simon Kollerup.

I august fik minister for ligestilling og nordisk samarbejde Karen Ellemann (V) fiskeriet ind under sit ressort. Det skete, da det blev fjernet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Det skete i ugen op til, at Rigsrevisionen og Statsrevisorerne fremsatte kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af kvotekoncentrationen i dansk fiskeri fra 2003 til 2017.

Flere kvotekonger er blevet meldt til politiet, og to ledende embedsmænd er fjernet fra deres stillinger.

/ritzau/