S vil betale betjente for historisk overarbejde

De seneste to år har betjente været tvunget til at få udbetalt overarbejde. Men nu vil S gøre det frivilligt.

Socialdemokratiet vil betale politimænd for de 900 000 timers overarbejde de har lagt for dagen, de sidste to år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. På blot tre år er dansk politis overarbejde steget med over en tredjedel til knap 969.000 timer. Det viser tal ifølge politiets fagblad, Dansk Politi.

De seneste tre år har mængden af overarbejde været historisk. Tallet for i år svarer til, at knap 600 fuldtidsansatte politifolk kan holde fri i et år, eller at en større politikreds lukker ned i et år.

Betjentene skal have mulighed for at få udbetalt overarbejde, mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen:

- Det er et kæmpe problem for dansk politi, at der er optjent så mange overarbejdstimer, som kommer til at tage årevis at arbejde af.

- Derfor vil vi tilbyde betjente, der ønsker at få udbetalt overarbejdstimer i rede kontanter, at de kan få det. Det skal være et frivilligt tilbud, så man også har mulighed for at afspadsere i stedet, hvis man ønsker det.

Stigningen skal ses i lyset af, at politiet har fået tvangsudbetalt deres overarbejde de to seneste år for at nedbringe tallet. Dermed kunne de ikke afspadsere.

Men nu skal det være frivilligt, om den enkelte betjent vil have fritid eller penge, mener Socialdemokratiet.

Trine Bramsen vil finde pengene via et aktstykke, som er en ansøgning til Folketingets Finansudvalg om penge til nye projekter.

- I Folketinget må vi fællesskab blive enige om, at det er så vigtig en opgave, at vi må prioritere det, siger Trine Bramsen.

/ritzau/