S: Vi vil ikke redde Løkkes regering

Socialdemokraterne kommer ikke til at redde statsministerens skind, hvis Dansk Folkeparti gør alvor af truslen om at vælte regeringen.

Nicolai Wammen Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Socialdemokraterne er interesseret i lave en bred udlændingeaftale med regeringen.

Men oppositionspartiet vil ikke til at holde hånden under statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvis en sådan aftale kommer til at koste ham støtten fra Dansk Folkeparti og dermed regeringens parlamentariske grundlag.

»Vi synes, det vil være en rigtig god idé, hvis der bliver lavet en bred aftale om flygtninge og indvandrere i Danmark, da det er så vigtigt et emne, at man bør kunne samles om det på tværs af partierne. Socialdemokraterne er helt klar til at lægger stemmer til en aftale, hvis den får et godt og fornuftigt indhold,« siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

»Men hvis DF efter en sådan aftale skulle sige, at man ikke længere har tillid til Lars Løkke Rasmussen som statsminister, så har han jo mistet opbakningen i sit eget parlamentariske bagland, og så er det ikke Socialdemokraterne, der kommer til at redde statsministeren,« siger han.

Det er Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen (DF), der har antændt debatten ved at true med at vælte regeringen, hvis DF kommer til at stå uden for en udlændingeaftale.

Udmeldingen fra Søren Espersen kommer efter, at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen (S), på partiets kongres i weekenden åbnede op for at indgå en udlændingeaftale med Venstre.

Men splittelsen i blå blok til trods tror Nicolai Wammen ikke, at danskerne skal forberede sig på et nyt folketingsvalg lige foreløbig.

»Blå blok er én stor rodebutik i disse dage. DF føler sig sat uden for indflydelse af Lars Løkke, og derfor truer man med at vælte regeringen. Jeg tror dog, at vi som sædvanlig vil se DF fare op som en løve men falde ned som et lam,« siger S-ordføreren.

»Vi har allerede set DF acceptere Løkkes topskattelettelser i stedet for investeringer i velfærden, så jeg tror ikke på, DF er klar til at sætte handling bag ordene,« siger han.