S: Vi skal ikke diskriminere i fængslerne

Socialdemokraterne ønsker ikke at skabe »discountfængsler« for udenlandske fanger i Danmark. Partiet ser hellere, at udlændinge bliver sendt til deres hjemlande for at afsone.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udlændinge i danske fængsler har det alt for godt, og det er alt for galt, lyder det fra Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), i Jyllands-Posten onsdag. Han foreslår i stedet stramninger på området, der fratager de udenlandske fanger en række goder, mens de er indsat.

Men det er ikke vejen at gå, lyder det fra Trine Bramsen (S), Socialdemokraternes retsordfører. De skal sendes hjem i stedet, bebuder hun.

»I stedet for at lave discountfængsler og diskrimination blandt fangerne skal vi sende dem hjem til deres hjemland for at afsone i stedet. Der er en helt klar aftale i EU, der betyder, at vi kan sende fanger hjem igen for at afsone der,« siger Trine Bramsen.

Hun mener, at Venstre kommer en kende for sent med deres krav om stramninger nu.

»Sidst vi indgik en aftale om stramninger på området, var det med deltagelse fra alle partier med undtagelse af Venstre og Dansk Folkeparti. Så det er en postgang for sent, at Karsten Lauritzen kommer med krav nu,« siger Trine Bramsen.

Hun anerkender, at udlændinge i fængslerne er en stigende udfordring, men Karsten Lauritzen går for langt, når han vil fratage udlændingene en række goder - som eksempelvis muligheden for at arbejde i fængsler, mener den socialdemokratiske ordfører.

»Kan fangerne ikke blive sendt hjem, skal de ikke sidde i et dansk discountfængsel. Vi skal ikke gå på kompromis med den retssikkerhed, vi har i Danmark. Loven er lige for alle,« betoner Trine Bramsen.

I 2013 blev 1.810 udlændinge dømt til udvisning.