S: Vi er nødt til at tale om radikalisering i fængsler

Socialdemokraterne fastholder, at der er behov for debat om radikalisering i fængsler, efter en fængselsimam advarer om, at måden hvorpå der tales om radikalisering forstærker problemet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det her er et problem, vi bliver nødt til at tale om.«

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), om radikalisering af indsatte i fængsler.

Debatten har raset efter terrorangrebet i København, der blev begået af Omar El-Hussein, som netop synes at være blevet radikaliseret, mens han sad inde.

»Vi kommer ikke uden om, at det er en problemstilling, som vi er nødt til at tale om. Det nytter ikke noget bare at tie det ihjel,« siger Trine Bramsen, efter at imam ved Københavns Fængsler Waseem Hussain advarer mod tonen i debatten.

Han mener, radikale kræfters indflydelse i danske fængsler er stærkt overdrevet.

»Hvis vi fortsætter med at mistænkeliggøre og tale om indsatte på denne måde, kommer radikaliseringen helt af sig selv. De gøres til samfundets kakerlakker og vil begynde at opføre sig som sådan,« siger han til Berlingske.

Trine Bramsen er glad for, at Waseem Hussain ikke mener, problemet er så stort.

»Men det er et alvorligt problem, også selvom om der ikke er tale om så mange. Jeg er helt enig i, at vi skal have en ordentlig kortlægning af forholdene, før vi kan træffe de nødvendige beslutninger om nye initiativer. Det er sådan set også det, vi fra regeringens side har lagt op til,« siger hun.

Står det til Trine Bramsen, vil debatten om radikalisering i fængsler dog fortsætte.

»Men det er klart - den megen snak skal gerne føre til nogle redskaber, så vi kan sikre, at dem, der finder interesse for ekstremistiske tendenser, finder ud af det igen. Det skulle gerne være formålet med, at vi taler om det, og ikke bare at stemple nogle mennesker,« siger retsordføreren.