S ventes at få skatteministerpost efter Vestager-afgang

Socialdemokraterne skal formentlig sætte navn på en ny skatteminister, når Morten Østergaard (R) ventes at overtage posten som partileder og økonomi- og indenrigsminister efter Margrethe Vestager.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) må endnu en gang - for syvende gang i løbet af sin tid som statsminister - til Dronningen for at præsentere en ny minister og en rokade på posterne. Her ses hun med Margrethe Vestager (R), der bliver Danmarks nye EU-Kommissær, foran Amalienborg ved den seneste ministerrokade i februar, der fandt sted efter SFs exit fra regeringen. Arkivfoto: Mads Nissen/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Med den radikale leder Margrethe Vestager på vej til EU-Kommissionen må statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for syvende gang i løbet af sin tid i Statsministeriet tage turen til Amalienborg for at præsentere en ny minister for Dronningen.

Skatteminister Morten Østergaard (R) bliver ny politisk leder for de Radikale og samtidig overtager han den tunge post som økonomi- og indenrigsminister efter Vestager.

Flere centrale kilder i begge regeringspartier peger desuden på, at de Radikale må overlade skatteministerposten til Socialdemokraterne som led i rokaden.

Hermed vil fordelingen i regeringen blive: Fjorten socialdemokratiske ministre og seks radikale ministre.

Rokaden ventes at falde på plads i løbet af de kommende dage.

Det er uvist, hvem socialdemokraterne vil hente ind på ministerholdet, men forventningen er, at det bliver en lille rokade, og at Thorning formentlig vil belønne en loyal person fra folketingsgruppen, lyder det fra flere kilder.

Skatteministerposten er en teknisk tung post, som ventes besat af en driftsikker politikker med erfaring fra økonomi- og skattepolitik.

Det er ikke afgjort, hvem der skal have skatteministerposten, lyder det fra centrale kilder i Socialdemokratiet.

Der er ingen forventninger om, at der kommer ny politik som følge af regeringsrokaden. Morten Østergaard kørte et parløb med Vestager i toppen af regeringen, og ventes at føre den samme politik.