S: Venstre trækker terrorfinansiering i langdrag

De borgerlige partier forlanger, at justitsministeren trækker et aktstykke, der skal finansiere regeringens terrorpakke, tilbage. Men det er bare »politisk polemik«, mener Socialdemokraterne, der klandrer Venstre for at trække processen unødigt i langdrag.

Læs mere
Fold sammen

Regeringens partier har ikke kunnet blive enige om den langsigtede finansiering af terrorbekæmpelsen. Og for at markere deres utilfredshed har de borgerlige partier foranstaltet, at det såkaldte aktstykke 108, der skal finansiere regeringens terrorpakke, fredag bliver debatteret i Folketingssalen.

Men det er et unødigt skridt at tage, mener Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S).

»Jeg synes, det er for vigtig en sag til, at der på den måde skal gå almindelig politisk polemik i det,« siger han.

Det borgerlige beslutningsforslag pålægger justitsminister Mette Frederiksen (S) at trække sit aktstykke tilbage. Venstre, de Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der står bag forslaget, er nemlig bekymrede for, at terrorbekæmpelsen vil gå ud over politiets andre opgaver.

Men hos Socialdemokraterne forstår man ikke, at den borgerlige opposition ikke vil være med til at give ekstrabevillingen på 130 millioner kroner, hvoraf 100 millioner kommer fra reserver på finansloven og 30 millioner fra opsparede midler på politiets eget område. Pengene skal blandt andet bruges til at forbedre sikkerheden ved jødiske institutioner som Carolineskolen og synagogen i Krystalgade i København.

»Jeg synes, det er ærgerligt, at de ekstra 100 millioner kroner, som regeringen vil bruge på at forbedre terrorberedskabet og beskyttelsen af de jødiske institutioner, ikke for længst er ude at arbejde,« siger Jesper Petersen.

Beslutningsforslaget bliver dog næppe vedtaget, idet både SF og Enhedslisten har tilkendegivet, at de vil stemme for det i Finansudvalget, og regeringen på den måde har flertal for aktstykket.

Fra talerstolen i folketingssalen kalder justitsministeren forslaget for »almindelig politisk drilleri«.