S: Venstre forsøger at trumfe regeringens sundhedspakke

Venstre vil med sit finanslovsforlag give et dobbelt så stort tilskud til sundhed som regeringen. Socialdemokraterne ser udspillet som et led i valgkampen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre vil i sit udspil til næste finanslov give en milliard kroner ekstra til sundhed. Det er et dobbelt så stort beløb, som regeringen i sit sundhedsudspil har afsat til området, og den prioritering viser klart, at valgkampen er i gang, lyder det fra Socialdemokraterne.

»Det afspejler meget tydeligt, at der nu er valgkamp. Her er de jo bare et spørgsmål om at komme med et eller andet trumfkort« siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

Venstre vil afsætte 380 millioner kroner til en kræftpakke i 2015, mens resten af milliarden skal gå til styrkede patientrettigheder som hurtigere udredning og bedre behandling.

Flemming Møller Mortensen glæder sig over, at andre partier på Christiansborg også vægter sundhedsområdet højt, men mener også, det er vigtigt at holde Venstre op på, hvad milliardbeløbet til sundhedsområdet kommer til at betyde for de områder, man vil tage pengene fra.

»Jeg synes, det er rigtig vigtigt at balancere det her i forhold til et helt land, der skal fungere. Og jeg synes, det er helt afgørende, at Venstre får lov til at stå til ansvar for, hvor de skaffer pengene henne,« siger Flemming Møller Mortensen.

Regeringen har lagt en fireårig plan for sundhedsområdet, hvor særligt kræftsygdomme og kroniske sygdomme skal forebygges og behandles hurtigere.

Socialdemokraternes sundhedsordfører mener ikke, at Venstres udspil betyder, at regeringens sundhedsbudget mangler ambitioner.

»Regeringen er kommet med et usandsynligt vel- og gennembearbejdet forslag. Det viser i den grad ambition, hvor man også vil forebygge og behandle sygdomme,« siger han.