S ude af skatteforhandlinger. DF, R og NA fortsætter

Socialdemokraterne røg ud af skatteforhandlingerne med regeringen allerede i første runde. Tilbage er Dansk Folkeparti, De Radikale og Ny Alliance.

Der var seks, der var fem, der var fire. Der var tre partier tilbage, da finansminister Thor Pedersen (V) fredag aften afsluttede første runde i udskilningsløbet om VK-regeringens skattepakke.

- Jeg har fået det ud af det, at vi skal have fornyet kontakt til Det Radikale Venstre, til Ny Alliance og vi skal også møde igen med Dansk Folkeparti, sagde Thor Pedersen, efter det afsluttende møde med Dansk Folkeparti.

Bragte den første forhandlingsrunde i Finansministeriet klarhed over, at Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ikke står i VK-regeringens mødekalender i næste uge, så bragte mødet med Dansk Folkeparti til gengæld ikke klarhed over, om regeringen og dens støtteparti kan bliver enige om en sænkning af topskatten.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, gentog således efterfølgende sin afvisning af forslaget, som er De Konservatives hjertebarn. Men på selve det indledende møde, bag de lukkede døre, blev det dog angiveligt slet ikke drøftet at sænke topskatten. I stedet har Dansk Folkeparti stillet en række opklarende spørgsmål til skattepakken. Og så lyttede regeringen, forklarede Dansk Folkepartis formand.

/ritzau/

/ritzau/