S: Troels Lund løber fra pesticidaftale

Socialdemokraterne beskylder regeringen for at løbe fra pesticidplanen. Miljøministeren vil ikke lægge sig fast på et tal for landbrugets brug af sprøjtegift.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er i færd med at løbe fra regeringens egen plan for et mindre forbrug af sprøjtegift i landbruget, lyder anklagen fra Socialdemokraternes Mette Gjerskov. Anledningen er ministerens udtalelser til Ritzau.

- Det er en katastrofal start på samarbejdet med en ny minister. Målet i planen har hele tiden været, at den såkaldte behandlingshyppighed skal ned på 1,7 i 2009 - altså, at der skal ske et fald i landbrugets forbrug af sprøjtegift, siger Mette Gjerskov.

Troels Lund Poulsen siger, at han ikke vil lægge sig fast på, om hyppigheden som aftalt skal ned på 1,7 - eller om han vil bruge afgifter til at mindske giftforbruget.

- Jeg valgte tidligt i min ministertid at sende det klare signal, at pesticidforbruget skal falde. Det skylder vi både naturen og den aftale, vi lavede. Jeg vil ikke lægge mig fast på et tal, men vi skal selvfølgelig have en ambitiøs målsætning, anfører Troels Lund Poulsen.

/ritzau/