S tordner mod »vanvittigt« konservativt forslag

Konservativt forslag om prostitueredes rettigheder vil forvandle Danmark til hovedstad for Europas sexhandel, mener Socialdemokraterne.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer

Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff (S), er »rystet« over forslaget fra de Konservative om at sidestille prostitution med andre erhverv.

- Det er et helt vanvittigt forslag, lyder det fra ordføreren, der opfordrer partiet til at trække forslaget, der skal sikre landets prostituerede ret til for eksempel dagpenge og sygedagpenge, tilbage.

Ifølge Rasmus Horn Langhoff vil forslaget føre til flere prostituerede.

- Det, de Konservative forsøger med deres forslag, er at skabe et kæmpe stort Red Light District i Danmark, som man ser det i Amsterdam, hvor man kan være hovedstad for Europas sexhandel. Det vil tiltrække menneskehandlere og endnu mere organiseret kriminalitet, og det vil gøre, at flere vil blive prostituerede, og at flere vil købe prostituerede. Det er ikke det, der er behov for i Danmark, siger han.

- Der er behov for, at vi hjælper kvinder ud af prostitution.

Ifølge de Konservatives ligestillingsordfører, Mai Henriksen (K), er de prostituerede endt i en gråzone.

- I dag er det lovligt at købe og sælge sex, men det er ikke lovligt som erhverv. Og det betyder, at selve erhvervet som prostitueret er endt i en gråzone, som bør løftes ud i lyset, siger hun.

Men den køber Rasmus Horn Langhoff ikke.

- Der er ikke behov for, at vi fra politisk side bifalder, at der er mennesker, der køber prostituerede, siger han.

- Det er en kæmpestor underverden, og det er en kæmpe industri for rockere, bandekriminelle og alfonser. At de Konservative nu vil gøre det nemmere for de her skumle bagmænd at tjene penge på andre folks elendighed, synes jeg, mildest talt er rystende.

Regeringen valgte for kort tid siden på baggrund af en undersøgelse fra Straffelovrådet at droppe at kriminalisere de personer, der køber sexydelser.

Socialdemokraterne er fortsat for en kriminalisering af sexkøberen, men der er behov for en bred indsats, siger Rasmus Horn Langhoff.

- Et sexkøbsforbud kan ikke stå alene. Vi skal jagte bagmændene, menneskesmuglerne, bordelejerne og kyniske bagmænd, vi skal sørge for, at alle prostituerede oplever, at samfundet gerne vil hjælpe dem ud af prostitution og ind i uddannelse eller arbejde, siger han.

På søndag behandler DR-serien »Borgen« præcis samme emne, og det er tankevækkende, mener Rasmus Horn Langhoff.

- Jeg synes, det er lidt rystende, hvis vi andre skal forholde os til alverdens fantasifulde forslag, hver gang Mai Henriksen har set en TV-serie eller læst et Anders And-blad, siger han.