S-top siger nej til EU-folkeafstemning

Den socialdemokratiske partitop vil ikke have EUs reformtraktat ud til en folkeafstemning.

Foto: Scanpix/Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

Der skal ikke være nogen folkeafstemning om EUs reformtraktat. Sådan lyder konklusionen fra den Socialdemokratiske ledelse inden et møde i den Socialdemokratiske folketingsgruppe kl. 13 i dag. Det erfarer Berlingske Tidende.

S-toppens beslutning om ikke at anbefale en folkeafstemning kommer ikke som nogen stor overraskelse. Hvis Helle Thorning-Schmidt ville have en folkeafstemning, kunne hun nemlig have brugt sagen offensivt i valgkampen til at presse statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

På mødet i den socialdemokratiske folketingsgruppe, der ventes at vare tre timer, skal EU-traktaten gennemgås og her vil Helle Thorning-Schmidt redegøre for sin beslutning ikke at sende den til folkeafstemning. Efter mødet vil Socialdemokraternes holde et pressemøde, hvor beslutningen officielt bliver offentliggjort.

Regeringen vil på et ministermøde i morgen træffe sin beslutning om danskerne skal til folkeafstemning om reformtraktaten.

Efter Justitsministeriet i sidste uge konkluderede, at reformtraktaten ikke i Grundlovens forstand overfører suverænitet fra Danmark til EU, og at det dermed ikke er nødvendigt med en folkeafstemning, ventes regeringen også at beslutte, at danskerne ikke skal slippes løs i stemmeboksen.