S-top: Den går ikke Rosenkrantz

Hvis Pernille Rosenkrantz-Theil vil stille op for S, skal hun rette ind på blandt andet udlændingepolitikken - ellers hun ingen fremtid som S-folketingskandidat, fastslår S-ledelsen.

Arkivfoto: Hennig Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede på dagen hvor Enhedslistens tidligere profil Pernille Rosenkrantz-Theil har meldt sig ind i Socialdemokraterne, bliver hun sat under pres af S-toppen.

Politisk ordfører Henrik Sass Larsen slår fast, at hvis ikke Rosenkrantz-Theil skifter holdning og erklærer sig tilhænger af blandt andet den stramme udlændingepolitik med 24-årsreglen, så kan hun godt droppe alle tanker om at stille op til Folketinget for S.

- Ellers vil det ikke være foreneligt med at være Socialdemokratisk folketingskandidat. Det er klart, at man ikke kan stille op på et Socialdemokratisk program, og så samtidig være imod det, siger Henrik Sass Larsen og slår fast, at det ikke bliver Socialdemokraterne, som ændrer politik efter Rosenkrantz hoved.

Så Rosenkrantz-Theil skal også støtte jeres udlændingepolitik?

- Ja. Og man stemme for finansloven. Og man skal være tilhænger af Nato, og man skal støtte bevillingerne til forsvaret, siger Henrik Sass Larsen.

Er du så ikke lidt forbavset over, at hun nu siger, at hun imod blandt andet 24-årsreglen?

- Jo, jeg undrer mig lidt, siger Henrik Sass Larsen og tilføjer:

- Jeg kan ikke se, at det giver nogen mening at melde sig ind i Socialdemokratiet, hvis man er uenig med Socialdemokratiets politik.

I et interview med TV 2 News torsdag formiddag fastslog Pernille Rosenkrantz-Theil, at hun mener det samme, som hun hele tiden har ment. Og det gælder også hendes modstand mod såvel 24-årsregel som skattestop.

Der er du vel ikke enig med dit nye parti?

- Nej, det er jeg ikke. Og jeg tror sådan set, at du kunne tage hele rækken. Der er rigtig mange steder, hvor jeg synes Socialdemokraterne ligger et forkert sted, svarede Rosenkrantz-Theil og tilføjer:

- Der er rigtig mange steder, hvor jeg synes Socialdemokraterne ligger et forkert sted.

Pernille Rosenkrantz-Theil slog samtidig fast, at hun ikke ville afvise, at hun allerede går efter at stille op for S ved næste folketingsvalg.

- Der er lang tid til næste valg, og det er derfor, at jeg ikke afviser det fuldstændig. Men i mit hoved er det sådan, at man lærer et parti godt at kende. Det kan jeg godt nå på de tre år, der er frem til næste valg, bedyrede hun.