S til europæisk kamp for Dankortet

EU-politikeren Christel Schaldemose betegner Dankortet som ideelt, og derfor vil hun kæmpe indædt for at bevare det i den nuværende form.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christel Schaldemose (S), socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet, erklærer, at hun vil kæmpe hårdt for at bevare Dankortet i dets nuværende form.

Kortet, som svinges flere millioner gange dagligt, er kommet i strid modvind, fordi EU arbejder på at harmonisere reglerne for betalingskort. Dermed er der udsigt til, at de danske banker får mindre ud af at håndtere den enkelte dankorttransaktion.

Vurderingen er, at bankerne vil sende ekstraregningen videre til kunderne, som så ikke længere har nogen fordel i at bruge kortet i forhold til andre betalingskort.

»Hvis lovforslaget vedtages i sin nuværende form, vil det give store udfordringer for Dankortet. Det vil være rigtig ærgerligt, fordi det er et supergodt og utrolig billigt betalingsmiddel,« siger Christel Schaldemose.

Da sagen endnu ikke er afgjort, skal der kæmpes hårdt for Dankortet, mener den socialdemokratiske politiker.

»Det er på mange måder det ideelle kort. Det er billigt, gennemskueligt, let at administrere og utrolig udbredt. Derfor vil jeg gerne kæmpe hårdt for at fastholde det,« siger hun.

Christel Schaldemose er ikke ene om at kæmpe for Dankortet. Parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) mener, at det EU-udspil, der er på bordet, kan gøre det dyrere for den enkelte.

»Konsekvensen kan være, at Dankortet bliver langt dyrere at bruge eller helt forsvinder. Ekstraregningen vil enten blive opkrævet via direkte gebyrer på Dankortet hos forbrugerne eller indirekte hos butikker eller banker,« siger Morten Messerschmidt til Berlingske Business:

»Uanset hvad vil regningen i sidste ende blive væltet over på forbrugerne og presser dermed folk over til private betalingskort, der har store gebyrer på sig,« tilføjer han.