S: Tættere på pantaftale end nogensinde

Danmark er tættere på en pantaftale med Tyskland end nogensinde før. Det er utroligt glædeligt for miljøet, siger Socialdemokraterne.

Læs mere
Fold sammen

Danmark har aldrig været tættere på en aftale, der gør det muligt at indløse pant på tyske øldåser i det danske retursystem, fortæller Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Reissmann (S).

»Der er tegn i sol og mål på, at det lykkes at få en aftale. Det er utrolig glædeligt for miljøet. Det vil være godt at sørge for, at al den aluminium bliver genbrugt i stedet for, at den lander i naturen,« siger hun.

Aftalen er ifølge Flensborg Avis tilsyneladende klar til at blive underskrevet hos regeringerne i København og Kiel. Det er ifølge avisen delstatsregeringen i Slesvig-Holsten, der med et forslag vil sætte pant og en moms på cirka 20 øre på grænsedåserne, der skal kunne leveres tilbage i det danske retursystem.

Mette Reissmann kan dog ikke klarlægge, hvor tæt parterne er på at kunne lave indgå en endelig aftale.

»Nu er det lidt svært at måle længden på tæthed. Men det eneste, jeg kan sige, er, at vi er tættere på end nogensinde før,« siger hun med henvisning til, at adskillige miljøministre har forsøgt at få en aftale på plads med Tyskland uden held.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) bekræfter, at man har en god dialog med tyskerne om en aftale.