S strammer tilgangen til Alternativet efter Elbæk-melding: »Det er betænkeligt«

Alternativet vil udelukkende pege på Elbæk som statsminister. Det kan man ikke, mener Henrik Dam Kristensen.

»Det er betænkeligt,« siger Henrik Dam Kristensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det, Alternativet forsøger med udelukkende at pege på Uffe Elbæk som statsminister, kan man ikke.

Forsøger Alternativet alligevel, er det at kaste magten i hænderne i den nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det mener Henrik Dam Kristensen, der er næstformand i Folketingets Præsidium og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, ifølge Jyllands-Posten.

»Hvis det er sådan, at de fastholder det her. Så kan de betyde, at Mette Frederiksen ikke kan blive statsminister,« siger Henrik Dam Kristensen til Ritzau.

Den nye og hårde tilgang handler om en diskussion med Alternativets eventuelle vælgere.

»Jeg synes, at det er betænkeligt. Der er ingen - heller ikke Alternativet - der kan trække sine mandater ud, når vi kommer frem efter et valg, og der skal dannes en ny regering,« siger Henrik Dam Kristensen til Ritzau.

»Jeg synes, at der er et paradoks. Alternativet er en skarp kritiker af den nuværende regering. Men med opfattelsen af at gøre sig selv fri, kan det være dem, der sikrer, at Lars Løkke fortsætter,« siger Henrik Dam Kristensen.

Seneste skud på stammen i statsministerkampen er Pernille Skipper, der i et interview med Jyllands-Posten torsdag bringer Enhedslisten på banen som statsministerparti.

Pernille Skipper vil ikke trække sine mandater helt ud af spillet om regeringsdannelse, da hun over for avisen vurderer, at man så kan risikere at støtte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indirekte.

Henrik Dam Kristensen antyder, at Skippers udmelding ikke er i samme kategori som Elbæks.

»Hvis ikke Pernille Skipper vil trække sine mandater ud af ligningen, er det et andet spil,« siger Henrik Dam Kristensen.

/ritzau/