S støtter grænsekontrol - men efterlyser flere løsninger

Grænsekontrol alene er ikke nok. Der skal også gøres en indsats for at løse roden til problemet, mener Bramsen

København: Socialdemokraterne støtter regeringens beslutning om at forlænge den midlertidige grænsekontrol med 20 dage frem til 3. februar 2016.

Det fortæller Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne, selvom hun ikke mener, at grænsekontrollen alene er en gylden løsning på problemerne.

- Det er fornuftigt at forlænge grænseindsatsen, men der er en lang række ting, som vi endnu ikke har kunnet få svar på. Både hvordan vi sikrer aftaler med landene omkring os, og hvad forlængelsen kommer til at betyde for vores politi, siger hun til Ritzau.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sendte onsdag middag en pressemeddelelse, der annoncerede, at politiets kontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter på samme vis, som den har fungeret hidtil.

Det betyder, at politiet foretager stikprøvekontrol med de forbipasserende bilister, der krydser landegrænsen. Og det bekymrer retsordføreren.

- Vi må konstatere, at der står en lang række ubesvarede spørgsmål tilbage, som følge af den aktuelle grænsekontrol. Blandt andet oplysningerne om, at der på nogle grænseovergange slet ikke er kontrol, siger Trine Bramsen.

/ritzau/