S støtter burkaforbud: LA'ere kalder det fjollet

Regeringspartiet Liberal Alliance har fritstillet sine folketingsmedlemmer i forhold til tildækningsforbud.

ARKIVFOTO 2007 af kvinde i burka- - Se RB 7/7 2014 23.00. Når Frankrig kan få medhold i, at det ikke strider mod menneskerettighederne at forbyde burka og niqab, bør Danmark følge trop og gøre de omstridte klædedragter ulovlige. Det mener Dansk Folkeparti, der efter sommerferien vil fremsætte et lovforslag, der gør det ulovligt at maskere ansigtet og tildække hele kroppen. (Foto: PHILIPPE HUGUEN/Scanpix 2009) Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Tidligere på ugen stod det klart, at Socialdemokratiet sikrer flertal for, hvordan regeringens tildækningsforbud - det såkaldte burkaforbud - skal skrues sammen.

Det var ikke en garanti, at et flertal for at forbyde de muslimske klædedragter burka og niqab i det offentlige rum ville kunne findes.

Regeringspartiet Liberal Alliance har nemlig fritstillet sine folketingsmedlemmer i forhold til burkaforbuddet. Og partiet er imod et burkaforbud.

Det understreger politisk ordfører Christina Egelund (LA) og Laura Lindahl (LA), der er udlændinge- og integrationsordfører, lørdag i forbindelse med partiets landsmøde i København.

De ærgrer sig over det socialdemokratiske ja til et burkaforbud, men de havde forventet det, selv om Socialdemokratiet længe har tøvet.

- Det ændrer ikke min position. Jeg synes, at det er fjollet, siger Lindahl.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at virke, og jeg er ked af, at vi indfører et burkaforbud i Danmark, siger hun, mens Egelund tilføjer:

- Min personlige holdning er, at jeg ikke mener, at vi i et frit og åbent samfund skal lovgive om, hvordan man må gå klædt. Så jeg stemmer imod, men har respekt for, at andre stemmer for.

Egelund understreger, at hun mener, at burka og niqab er kvindeundertrykkende. Hverken hun eller Lindahl kan se, hvad der har ændret sig, i forhold til at S nu stemmer for.

I sin tale lørdag understregede økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), at han "ikke kan sige noget pænt om" et burkaforbud.

LA har 13 medlemmer i Folketinget. Fem af dem er ministre. Og de støtter forslaget. Men af de øvrige otte medlemmer stemmer kun én for. Det er Henrik Dahl.

/ritzau/