S står til KL-formandspost

Det er ikke kun ved kommunalvalget, at Venstre står til at miste indflydelse. Kommunernes Landsforening får en socialdemokratisk formand, spår ny prognose.

Rudersdal-borgmester og formand for KL, Erik Fabrin, skal højst sandsynligt kigge sig over sin venstre skulder, hvis han skal se sin kommende afløser til topposten i Kommunernes Landsforening. SF sørger for samlet flertal med S efter næste valg, mens to socialdemokrater er i spil om formandsposten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen / Scanpix Denmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre må tilsyneladende vænne sig til at blive overhalet indenom af den fremadstormende røde fløj. Og det gælder ikke kun ved det forestående kommunalvalg. KL's formandssæde får nemlig med stor sandsynlighed rødt betræk, når foreningen skal vælge ny bestyrelse og formand den 18.-19. marts 2010.
 
Ifølge Altinget.dk's seneste prognose kommer Venstres Erik Fabrin til at overgive sit indflydelsesrige formandssæde til en socialdemokrat. Favoritten er Horsens-borgmester og forhenværende minister, Jan Trøjborg, men også Rødovres borgmester, Erik Nielsen, ses som et kvalificeret bud på KL's toppost.

Sportsvognen SF
Internt i KL var Århus-borgmester Nicolai Wammen et varmt emne til det bløde sæde, men han har til Jyllands-Posten afvist sit kandidatur. Også Odenses borgmesterkandidat, Anker Boye, afviser at han går efter den attraktive stol.

Ved det seneste valg blev Radikale Venstres Holbæk-borgmester den berømte tunge på vægtskålen, der gjorde, at Fabrin kunne indtage formandsposten. Ifølge den seneste prognose står De Radikale imidlertid til at miste deres mandat i bestyrelsen, mens Venstre går tilbage. Socialdemokraterne selv står til en mindre tilbagegang, men hvis den røde sportsvogn, SF, fortsætter med speederen i bund, skulle overhalingen altså være en realitet.