S-SF takker nej til tv-duel med minister

Det har været umuligt at finde en modstander fra oppositionen til en direkte skatteduel med Troels Lund Poulsen i aften.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Villy Søvndal (SF) sagde nej - det samme gjorde hans partifæller Jesper Petersen og Ole Sohn. Heller ikke Socialdemokraterne har tid. Henrik Sass Larsen, Morten Bødskov og Nick Hækkerup sagde også nej tak.

Nu må TV2 News så aflyse en direkte tv-duel om skattepolitik mellem skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og oppositionen i aften klokken 20.00. TV-stationen har forgæves forsøgt at få en af de seks fra rød blok til at stille op til direkte duel klokken 20.00, men forgæves, skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

- Vi har forsøgt en hel række af de politikere fra Socialdemokraterne og SF, som kan tage debatten op med skatteministeren. Desværre har vi fået seks afbud. Det er praktiske årsager, vi har fået som begrundelse for afbuddene, siger Mikkel Hertz, kanalchef TV2 News.

Debatten har raset siden TV2 News´ direkte tv-duel mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og oppositionens statsministerkandidat, Helle Thorning-Schmidt (S). Her var uenigheden stor, når det kom til, om S-SF's skattepolitik betyder skattestigninger på 18 eller 30 milliarder kroner.

Den debat ville TV2 News tage op i aften, men den får tv-seerne altså ikke glæde af, for oppositionens afbud betyder, at skatteduellen afløses af en duel om sundhedsforsikringer.

Fra oppositionen er forklaringen, at det er en blanding af aftengruppemøde, privat arrangement og sen invitation, der har betydet afbud til duellen.

- Der er aftengruppemøde i partiet, som kan trække ud. Det slutter måske først lige omkring klokken 20.00, hvor duellen skulle starte, oplyses det fra SF-lejren.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, meldte afbud, fordi han først fik en meget sen invitation fra TV2 News.

- Altså, de ringede først og spurgte i dag. Som folketingspolitiker har man mange planer, og jeg kan ikke bare aflyse en masse aftaler, som ikke er rimelige at aflyse, siger Henrik Sass Larsen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Det er ikke frygt for at tage debatten, der er årsagen til partiets ordfører. Han ville meget gerne have taget debatten.

- Jeg elsker de her tv-debatter. Så sent som i sidste uge tog jeg debatten med Kristian Jensen, og jeg synes, at han og Troels Lund Poulsen begge er gode debattører. Desværre har jeg et privat arrangement, som jeg ikke kan aflyse. Jeg vil understrege, at jeg intet problem har med at stille op til tv-duel. Jeg kan ikke komme i tanke om, hvilken politisk tanke jeg skulle have for ikke at tage sådan en duel, siger Nick Hækkerup, skatteordfører for Socialdemokratene.

Klokken 20.00 kan man i stedet se sundhedsminister Bertel Haarder (V) og sundhedsordfører for SF, Jonas Dahl, debattere.