S: SF og Alternativet medansvarlige for dårlig velfærd

Socialdemokraterne anklager SF og Alternativet for at give køb på velfærden til fordel for aftalen om håndværkerfradraget.

SF og Alternativet bærer begge en del af ansvaret for regeringens besparelser på velfærden.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen (S), der skyder med skarpt mod SF og Å, fordi de to partier har indgået en aftale med regeringen og Dansk Folkeparti om at fortsætte den såkaldte boligjobordning i de kommende år. Det skriver dr.dk.

»SF og Alternativet gør sig indirekte medskyldige i en dårlig prioritering af pengene og er medskyldige i nedskæringer på miljøtiltag og velfærdsområdet,« siger Jesper Petersen om ordningen, der alene til næste år forventes at koste cirka 800 millioner kroner.

Socialdemokraterne stod som regeringsparti selv tidligere bag boligordningen, men Jesper Petersen mener, at de mange millioner ville være bedre brugt på velfærd.

»Vi brugte i vores regeringstid boligjobordningen som et krisetiltag, men nu går beskæftigelsen frem - også i byggeriet. Vi ville derfor hellere bruge pengene på for eksempel sygehuse, daginstitutioner og ældreområdet. Nu sker der i stedet nedskæringer på velfærden som følge af regeringens finanslov, hvor pengene til boligjobordningen skal findes,« siger Jesper Petersen til DR.

Aftalen om at fortsætte boligjobordningen, også kaldet håndværkerfradraget, indgik regeringen med Dansk Folkeparti, SF og Alternativet kort efter valget i juni. Her blev det besluttet at gennemføre den hidtil kendte boligordning med tilbagevirkende kraft i 2015.