S ser ikke det store behov for at ændre på exitforløb

Bandemedlemmer skal have hjertet med i exitprogrammer, mener S. Selve indholdet er der ikke noget i vejen med.

Justistminister, Søren Pape Poulsen har Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet inde til drøftelser omkring den nye Politiskole. Trine Bramsen fra Socialdemokratiet og Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti.. (Foto: © Uffe Weng/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: © Uffe Weng

København. Exit-programmerne for bandemedlemmer fungerer udmærket. Hvis der er behov for ændringer, der det småjusteringer, mener retsordfører Trine Bramsen (S).

Jyllands-Posten beskriver søndag, at en tredjedel af alle de bandemedlemmer, der kommer ind i et exitforløb, falder fra igen. Men det er ikke så mærkeligt, mener Trine Bramsen.

- Jeg ser det som udtryk for, at der er nogle af dem, der kommer ind i exitprogrammer, som ikke vil det helhjertet, siger hun.

- Hvis du bevæger dig ud i ny kriminalitet, hvis du ikke vil være stoffri, hvis du ikke vil følge de uddannelsesprogrammer, der bliver lagt, og vil holde fast i dine gamle venner, så skal du ikke være en del af et exitprogram.

I 2015 og 2016 blev der gennemført 60 exitforløb, mens 30 blev afbrudt. Rigspolitiet fører statistik over alle kandidaterne uden for fængslerne, mens det er Kriminalforsorgen, der holder styr på kandidaterne i fængslerne.

Her ser man samme fordeling, oplyser Kriminalforsorgen til Jyllands-Posten.

Men ser man på indholdet af exitprogrammerne, så fungerer de udmærket, mener Trine Bramsen. Hun henviser til en officiel evaluering, Justitsministeriet fik foretaget sidste år.

/ritzau/