S: Regeringen tager ikke fat om nældens rod

Socialdemokraterne kritiserer regeringens nye arbejdsmarkedsplan. Der er fornuftige elementer i udspillet, men det tager "ikke fat om nældens rod", lyder det.

Regeringens store arbejdsmarkedsplan møder skarp kritik fra Socialdemokraterne.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tager ikke fat om nældens rod i sin 10-punkts plan for at få flere mennesker ud på det danske arbejdsmarked, lyder S-kritikken.
Dertil er regeringen for bange for at presse arbejdsgiverne, mener Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov.

- Der mangler et helt centralt hjørne for at få øget arbejdsstyrken herhjemme. Det handler om at undgå nedslidning af medarbejderne. Vi har 92.000 mennesker, der i dag er på sygedagpenge. Vi har en stigning i personer, der er på førtidspension og i flexjob. Vi bliver simpelthen nødt til at få arbejdsgiverne til at interessere sig mere for nedslidning og arbejdsmiljø, siger Thomas Adelskov til Ritzau.

Han mener, at der skal stilles krav om i højere grad at gøre arbejdsgiverne økonomisk ansvarlige for nedslidningen.

- Der er ingen grund til at pande forslaget ned fra starten. Vi er indstillet på at kigge på det. Men efter min bedste overbevisning tager forslaget ikke fat på de områder, hvor der er store arbejdskraftreserver. Det handler om de syge og førtidspensionisterne, siger Thomas Adelskov, der dog tilføjer, at han ikke vil udelukke, at Socialdemokraterne vil indgå en aftale med regeringen.

- Jeg vil ikke afvise, at vi kan blive en del af en større aftale. Men man bliver nødt til at tage fat på nogle af de store spørgsmål, selv om regeringen ikke er meget for at presse arbejdsgiverne. Det holder simpelthen ikke, siger Thomas Adelskov.
/ritzau/