S: Regeringen har selv skabt behov for ny kartoffelkur

Socialdemokraterne skyder skylden på regeringen selv, når finansminister Lars Løkke Rasmussen begynder at tale om behovet for en ny kartoffelkur.

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen sender finansminister Lars Løkke Rasmussens udmelding om behovet for en ny kartoffelkur direkte tilbage regeringen.

- Det er jo fuldstændig selvforskyldt, at regeringen nu frygter overophedning i dansk økonomi. Nationalbanken og de økonomiske vismænd har advaret om, at dansk økonomi er på bristepunktet, og alligevel har regeringen sammen med Dansk Folkeparti vedtaget en skattelettelse på 10 mia. kr. Regeringen har bestemt ikke udvist økonomisk ansvarlighed i denne situation, siger Henrik Sass Larsen.

Den socialdemokratiske ordfører mener videre, at der godt kan skabes økonomisk råderum til at imødekomme de offentligt ansattes krav. De kommende overenskomstforhandlinger skal blot ses i sammenhæng med den finanspolitik der i øvrigt føres.

- Det betyder, at der godt kan skabes rum til lønstigninger for de offentligt ansatte, hvis man blot dropper skattelettelserne. Det er ikke rimeligt, at de offentligt ansatte skal betale for, at regeringen pinedød vil have ufinansierede skattelettelser på et tidspunkt, hvor dansk økonomi er på bristepunktet, siger Henrik Sass Larsen.

Men samtidig varsler Socialdemokratiet vilje til at medvirke til en finanspolitisk stramning.

- Regeringen bliver nødt til at tænke sig rigtig godt om, før den fremlægger et nyt forslag til finanslov. Budskabet fra Socialdemokraterne er klart: Vi er parate til at hjælpe med en stramning af finanspolitikken, hvis det er nødvendigt. Vi er nemlig meget bevidste om, at det er de svageste, som rammes hårdest, hvis dansk økonomi kører af sporet, siger Henrik Sass Larsen.