S: Regeringen har kommunikeret dårligt om asylpolitik

EU-parlamentarikere er ikke skyld i, at Danmark skal stå skoleret i parlamentet, mener Christel Schaldemose.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Det handler ikke om, at danske europarlamentarikere taler dårligt om Danmark, men at dansk politik er blevet misforstået. Og det er regeringens eget ansvar.

Det mener EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S), efter at udenrigsminister Kristian Jensen (V) har kritiseret danske europaparlamentarikere for at være skyld i, at Danmark på mandag skal stå skoleret i EU om asylpolitik.

- Jeg er ærgerlig over, at Kristian Jensen mener, at det er danske europaparlamentarikere, som er skyld i Danmarks dårlige omdømme.

- Jeg er helt overbevist om, at det skyldes misforståelser af den politik, der bliver ført i Danmark. Derfor synes jeg, at man skal være lidt varsom med at give europaparlamentarikere skylden for det her, siger hun til Ritzau.

Udenrigsministeren sætter ikke direkte adresse på dem, han kritiserer. Men Dansk Folkepartis europaparlamentariker Anders P. Vistisen peger især på SF og De Radikale som ansvarlige for det dårlige omdømme.

Schaldemose mener ikke, at hun selv er mål for udenrigsministerens kritik. Men ifølge hende handler det først og fremmest om dårlig kommunikation fra regeringens side.

- Der er ingen tvivl om, at der er danske europaparlamentarikere, der er uenige i forslaget og derfor gerne vil have det diskuteret i EU.

- Men regeringen har formået at diskutere det lovforslag ret dårligt fra starten af. Og har været med til at skabe en masse misforståelser om, hvad der er op og ned i den sag, siger Schaldemose.

Derfor er hun egentlig ikke imod, at Danmark nu skal stå skoleret.

- Jeg er sådan set blevet ret glad for, at de skal ned og forklare sagen, fordi det kan være med til at opklare, hvad der er fup og hvad der er fakta i den her sag. Der er rigtig mange myter og forestillinger om, hvad der ligger i det danske lovforslag.

- Jeg tror, man vil forstå, at det ikke helt er så slemt, som det er blevet gjort til, siger hun.

Retorikken er skærpet hos partifællen Mette Gjerskov, der er formand for Folketingets Europaudvalg.

- Regeringen klynker. Den indrykker annoncer. Den forsøger at skræmme folk væk. Dette er resultatet. Og det er regeringens ansvar, skriver hun på Twitter.

/ritzau/