S-profiler undsiger Thorning på dagpenge

De socialdemokratiske folketingskandidater Peter Hummelgaard og Mattias Tesfaye kritiserer partitoppen for ikke at vil bruge flere penge på et nyt dagpengesystem.

ARKIVFOTO: Peter Hummelgaard (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

En række socialdemokratiske folketingskandidater undsiger nu statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på dagpengeområdet, skriver Jyllands-Posten.

Kandidaterne mener, at et forbedret dagpengesystem godt må koste flere penge. Det har den socialdemokratiske top afvist gentagne gange.

»Når man har fundet ud af, hvad man gerne vil, må man finde ud af finansieringen bagefter. Hvis det kan klares inden for rammen, så fint. Finder man ud af, at der skal ekstra finansiering til, må man jo prioritere det,« siger folketingskandidat Peter Hummelgaard (S) til Jyllands-Posten.

Folketingskandidat Mattias Tesfaye (S) er enig. Han mener, det er en mærkværdig indgang til forhandlinger at sige, at det ikke må koste noget.

Helle Thorning-Schmidt afviser at bruge flere på dagpengesystemet.

»Vi er nødt til at anerkende, at vi har de penge, vi har. Derfor er det lidt halsløs gerning at sige, at det bare må koste mange flere penge, når vi også gerne vil have bedre sundhedsbehandling, bedre normeringer for vores børn og sikre, at vi kan give vores ældre en god og værdig pleje,« siger statsministeren til Jyllands-Posten.

Fredag var det de Radikale, der markerede sig på dagpengeområdet. Partiet erklærede sig klar til at stramme rådighedsreglerne for ledige.

Det fik Enhedslisten og SF på banen med hård kritik. De to partier mener, at den radikale melding gør Morten Østergaard (R) og kompagni uegnet til at sidde i regering.

Kommissionen, der er nedsat til at kigge på dagpengesystemet, kommer med sine anbefalinger til september.