S-politikere efterlyser rød tråd i partiet

Socialdemokraterne mangler en rød politisk tråd, mener fem socialdemokratiske politikere.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne er i krise og har brug for en rød tråd. Det skriver en række socialdemokratiske politikere i en kronik i Berlingske fredag.

»Det er efterhånden kun socialdemokrater selv, der kan finde på at stille spørgsmålstegn ved Socialdemokraternes krise. Faktisk er vores gamle arbejderparti mere end nogensinde før i krise. Vores tilslutning og aktivitet er faldet drastisk de seneste år,« skriver byrådsmedlem i Odsherred Kommune Allan Andersen (S), regionsrådsmedlem i Region Sjælland Annemarie Knigge (S), byrådsmedlem i Holbæk Christina Krzyrosiak (S), byrådsmedlem i Roskilde Karim Arfaoui (S) og folketingskandidat i Holbæk Kaare Dybvad (S).

De påpeger i kronikken, at den manglende opbakning til partiet er selvforskyldt. Og de skriver, at Socialdemokraterne grundlæggende har fejlet »ved at købe den borgerlige præmis om, at politisk retning og ideologi er ligegyldig«.

»Vi kom til i alt for høj grad at parkere partibogen, da vi satte os bag de store skriveborde i ministerierne efter sidste valg,« skriver politikerne, der efterlyser en værdipolitisk debat om, hvor partiet skal hen, og hvordan det får genskabt forbindelsen til vælgerne og baglandet:

»Kort sagt er der behov for mere politik i Socialdemokratiet, ikke mindre. Og der er behov for, at den tager udgangspunkt i partiets medlemmer og vælgere, ikke partiets top - eller samfundets top for den sags skyld«.

Til det formål har de fem politikere opstillet syv pejlemærker i et initiativ, de kalder »En rød tråd«.

Som punkt ét skal partiet erkende, at den nuværende kurs ikke er holdbar. Det holder ikke at argumentere for, at alt bliver gjort rigtigt, og at det er kommunikationen om projektet, der slår fejl, mener de socialdemokratiske politikere. Den forfejlede kommunikation er så sent som torsdag blevet fremsat som argument for S-krisen af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i DR-udsendelsen »Bag Borgen«.

Som et andet pejlemærke skriver de fem politikere, at Socialdemokraternes visioner ikke må ikke begrænses af, at partiet sidder i regering.

»Vores håb er at ruske op i den politiske debat, og at inddrage og aktivere græsrødderne i den politiske udvikling,« skriver de.

Fredag skal statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mødes med partiets hovedbestyrelse og kredsformænd i Svendborg.