S: Plads til alternativ behandling

Alternativet sparker en åben dør ind. De alternative behandlingsformer spiller allerede i dag en rolle i den danske sundhedssektor, fastslår Socialdemokraterne.

Læs mere
Fold sammen

Når den socialdemokratiske sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), går til sin praktiserende læge, har han ved flere lejligheder fået akupunkturbehandling, da lægen er autoriseret akupunktør.

Den lille historie beretter om en sundhedssektor, der allerede i dag inkluderer alternative behandlingsformer, påpeger S-ordføreren, som mener, at Alternativet sparker en åben dør ind med sit forslag om alternativ behandling i sundhedsvæsnet.

I et nyt sundhedspolitisk udspil slår Alternativ på tromme for, at alternative behandlingsformer som mindfuldness og akupunktur skal tilbydes på sygehusene landet over. Men det er allerede en mulighed i dag, fastslår Flemming Møller Mortensen.

»Det er ikke sådan, at vi holder noget ude. Vi har et offentligt sundhedsvæsen, hvor evidensen må og skal spille en stor rolle. Alternativet har et forkert billede, hvis de tror, at døren er lukket,« siger Flemming Møller Mortensen.

I 2012 blev regeringen kritiseret for tilbage at lukke Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling, der forskede i de homøopatiske behandlingsformer. Men det er ikke ensbetydende med, at man offentlig hold er stoppet med at interessere sig for området, forsikrer den socialdemokratiske ordfører.

»Nu er det bare Sundhedsstyrelsen, der varetager den opgave, og hvis man går på deres hjemmeside, forklarer de udførligt om de fleste af de alternative behandlingsformer,« siger Flemming Møller Mortensen.

Han fastslår, at regeringen er optaget af at få inkluderet alle nye og bæredygtige tankegange i sundhedssektoren.

»Det er noget, vi arbejder med hele tiden, og jeg tror ikke, at Alternativet vil møde modstand med det, de fremfører. Vi er overordnet meget interesseret i at få suppleret vores viden med nye indspark,« siger sundhedsordføreren.