S: Pia K. begår skattefusk

»Jeg tror, at hun fusker med skat og formueforhold,« siger Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen om DF-formand Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard (forrest) opfordrede i går efter Dansk Folkepartis årsmøde Helle Thorning-Schmidt til at offentliggøre Skats ni sider lange afgørelse om hendes mands skatteforhold. Kristian Thulesen Dahl (bagest) langede på årsmødet ud efter erhvervslivets spidser for at kræve en efterlønsreform. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen er så træt af de seneste dages skatteangreb på partiformand Helle Thorning-Schmidt (S), at han nu vender geværet den anden vej ved at beskylde Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, for at begå skattefusk.

»Jeg vil godt komme med en anklage mod Pia Kjærsgaard. Jeg tror, at hun fusker med skat og formueforhold. Ikke at jeg har noget grundlag for at sige det, men det havde B.T. heller ikke. Så nu synes jeg, at det skal undersøges. Alt må lægges frem. Pia Kjærsgaard har jo sagt, at Helle Thorning ikke er nogen privatperson. Pia Kjærsgaard er så heller ikke nogen privatperson. Hun er også en offentlig person,« siger Henrik Sass Larsen.

Han reagerer på, at Pia Kjærsgaard i går rundede Dansk Folkepartis årsmøde af med en pressebriefing, hvor hun opfordrede Thorning til at offentliggøre den fulde ordlyd på ni sider af afgørelsen fra Skat. Kjærsgaard påpegede, at S-lederen som statsministerkandidat ikke kan dække sig ind under at være privatperson, ligesom Thorning-Schmidt i DFs øjne giver sig ud for at være en anden, end hun er.

»Hun kan jo lige så godt konstatere med sig selv, at hun ikke er den der jævne arbejderpige fra Ishøj. Så vær dog den, du er. Vær dog den europæer, der har siddet i Europa-Parlamentet, som har en utroligt velhavende svigerfamilie, som har en meget velhavende mand, og som også selv tjener en ganske god løn. Vær dog det,« lød det Pia Kjærsgaard i Herning.

Borgerlig hetz

Ifølge Sass Larsen er Kjærsgaards reaktion udtryk for en borgerlig hetz.

»Mange af de borgerlige har opgivet at vinde den politiske kamp, og har så i stedet kastet sig ind i en politisk tilsviningskamp. Det synes Pia Kjærsgaard så, at hun også skal levere til. Hvis hun vil gå efter karakteren hos andre politikere og mener, at der er noget galt med Helles økonomiske forhold, så kunne Kjærsgaard jo gå forrest og fremlægge alle sine forhold,« siger han og kalder samtidig Pia Kjærsgaard for en »hykler«, fordi hun i går svarede henholdende og henviste til sin mand, da hun af TV 2 News blev spurgt, om hun selv ville fremlægge sin selvangivelse.

Direkte adspurgt svarer Henrik Sass Larsen, at han ikke bygger sin anklage mod Pia Kjærsgaard på andet end »generel mistanke«.

Men burde du ikke have mere at bygge anklagen på?

»Nej. Det er rigeligt. Rigeligt. Jeg har nøjagtig samme grundlag som B.T., men jeg har bare ikke en avis. Jeg konstaterer, at det er den nye retstilstand i Danmark, at man bare kan komme med den type påstande. Efterfølgende når man bliver renset og frikendt, stiller man spørgsmål ved det hele en gang til. Der er åbenbart ved at opstå en ny retstilstand, som så bliver toppet af, at Pia Kjærsgaard stiller sig op og laver yderligere karaktermord på Helle Thorning,« siger han.

Men er du ikke med til at skubbe til den udvikling, når du også anklager Pia Kjærsgaard for skattefusk?

»Nej, jeg gør bare som B.T. Det er åbenbart tonen her. Hun må lægge tingene frem.«

Det har Pia Kjærsgaard dog på ingen måde tænkt sig. Og hun afviser da også at være skattefusker.

»Det tror jeg nok lige, at jeg gør. Det er jo ikke mig, der har en skattesag. Det er faktisk Helle Thorning,« siger Pia Kjærsgaard og tilføjer:

»Jeg tror ikke ligefrem, at Socialdemokraternes presseafdeling vil elske Henrik Sass for den her udmelding. Det er et selvmål ud over alle grænser. Hvad er det dog for noget?«

Dobbeltmoral

DF-årsmødets sidste dag var ikke præget af de store politiske udmeldinger fra talerstolen, men gruppeformand Kristian Thulesen Dahl brugte sin store tale til at lange ud efter erhvervslivets spidser for at kræve en efterlønsreform.

»Hvis erhvervslivet vil have, at efterlønsordningen skal fjernes og siger, at det er meget vigtigt, så er det da mærkværdigt, at de fleste direktører forbeholder sig selv retten til at gå på arbejdsgiverbetalte pensioner, når de er 60,« sagde Thulesen Dahl.

Afgående folketingsmedlem Søren Krarup benyttede årsmødet til at gøre status over næsten ti år i politik og opfordrede partiet til at intensivere modstanden mod EU, som han mener er årsag Europas svækkede position på verdensscenen.

»EU er en europæisk katastrofe, som efter min mening konkurrerer med Første og Anden Verdenskrig om at bære skylden for den afmagt og svækkelse, der har ramt vores verdensdel i det 20. århundrede,« sagde Søren Krarup til stort bifald blandt de delegerede.