S: Orlov viser behov for undersøgelse

Magnus Heunicke: Troels Lund Poulsens beslutning understreger, hvor vigtigt det er at komme til bunds i sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne, har ingen kommentar til Troels Lund Poulsens beslutning om at søge orlov fra Folketinget.

Den tidligere skatteminister tog søndag konsekvensen og valgte at tage orlov, mens hans rolle i Helle Thorning-Schmidts skattesag undersøges.

- Det er hans egen beslutning, og den vil jeg ikke mene noget om. Men den er med til understrege, hvor vigtigt det er at komme helt til bunds i denne sag, siger Magnus Heunicke.

For et par uger siden sagde den socialdemokratiske ordfører, at intet ville komme bag på ham i den sag, der tager sit udgangspunkt i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mands skatteforhold.

Tidligere på ugen kom det så frem i redegørelser fra Skat Københavns direktør, og departementschef Peter Loft, at ministeriet tilsyneladende forsøgte at påvirke afgørelsen med et notat, som muligvis stammer fra Venstres pressetjeneste.

Og ifølge Ekstra Bladet har Troels Lunds spindoktor, Peter Arnfeldt, forsøgt at afsætte fortrolige skatteoplysninger om Helle Thorning til avisen.

- Hvad, vi har fået at vide de seneste dage, er i høj grad kommet bag på mig, tilføjer Magnus Heunicke.

Sagen handler ifølge Magnus Heunicke om retsstaten og dens forvaltningsprincipper og om, hvordan lovene forvaltes.

- Derfor er det meget vigtigt at få belyst hele forløbet, og jeg sætter min lid til, at dels politiets arbejde, dels den bebudede undersøgelseskommission vil skabe den nødvendige klarhed, siger han.

- Det drejer sig om at få afklaret spørgsmål af stor fundamental betydning for vores samfund.

- Men jeg frygter ikke for, at sagen varsler nye tilstande i dansk politik. Det mener jeg ikke, der er grundlag for at konkludere, slutter Magnus Heunicke.

/ritzau/