S-ordfører vil give prostituerede asyl

Prostituerede skal have hjælp, før et forbud mod sexkøb kan sættes i værk, siger Mette Frederiksen, der blandt andet vil tilbyde humanitært ophold.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en lettet Mette Frederiksen, der lørdag fik overbevist socialdemokraterne om at arbejde for et forbud mod køb af seksuelle ydelser.

Ifølge den socialdemokratiske socialordfører er opgaven nu at udvikle en dansk model, der kan sikre kvinder en vej ud af prostitution.

Det kan blandt andet betyde humanitær opholdstilladelse til udenlandske prostituerede, der er købt hertil af bagmænd.

- De prostitueredes mulighed for at komme ud af prostitution skal sikres før et forbud implementeres. Det er frit lejde, det er adgang til revalidering, det er straksbehandling for misbrugerne, det er mulig humanitær opholdstilladelse til nogle af de handlede kvinder, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokraterne støttede med stort flertal op om et forbud på partiets kongres.

- Det er et udtryk for, at flere og flere danskere ikke bryder sig om det, der sker på prostitutionsmarkedet lige nu med meget mere handel med mennesker og et meget mere forrået marked. Så jeg er rigtig, rigtig glad for resultatet, siger Mette Frederiksen.

Men forude venter en ny opgave med at overbevise danskerne. En meningsmåling i Jyllands-Posten viste for nylig, at to ud af tre danskere er imod et forbud mod sexkøb.

/ritzau/