S-ordfører: Vi bruger ikke kræfter på Thorning-spekulationer

Rygterne om Thornings exit fra dansk politik får ikke lov til at skygge for det politiske arbejde, som Socialdemokraterne står over for, fastslår partiets politiske ordfører.

ARKIVFOTO 2011 af Jens Joel (tv) og Helle Thorning-Schmidt (im) under valgkampen i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygterne om, at den socialdemokratiske partiformand, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), er på vej til et topjob i Bruxelles, får ikke lov til at påvirke den socialdemokratiske folketingsgruppes arbejde.

I hvert fald ikke, hvis man spørger partiets fungerende politiske ordfører, Jens Joel (S).

»Det er ikke noget, vi bruger så mange kræfter på. Vi kan hverken gøre fra eller til i forhold til de spekulationer, der er i pressen. Det eneste, vi sådan set kan gøre, det er at koncentrere os om arbejdet, der er foran os. Det er meget konkret, at vi står foran et sommergruppemøde, og så skal vi have forhandlet en ny finanslov på plads, ligesom i også har andre ting på programmet til efteråret,« siger han.

Onsdagens EU-topmøde i Bruxelles endte uden en afklaring af, hvem der i de kommende år skal bestride de vigtige poster som henholdsvis udenrigschef og formand for Det Europæiske Råd. Den danske statsministers navn er igen og igen dukket op i både danske og internationale medier, når talen falder på sidstnævnte, men det altså stadig uklart, hvem der fremover skal beklæde posten.

Selv ind i regeringstoppen og hos Socialdemokraterne på Christiansborg er der ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, usikkerhed omkring Thornings politiske fremtid. Det afviser Jens Joel dog. Folketingsgruppen fortsætter sit arbejde, som den plejer, forklarer han.

»Der er ingen af os, der har en anden opgave, end vi havde i går. Der er jo ikke sket noget nyt, og statsministeren har selv sagt krystalklart, at det her heller ikke ændrer noget for hende. Verden går ikke i stå. Vi fortsætter vores arbejde, og så er det da dejligt, hvis vi kan komme til at diskutere politik. Men det er vi ikke herrer over,« siger han.

Næste EU-topmøde skal finde sted i slutningen af august, og her ventes der er en afklaring af den store toppostkabale. Det kan betyde, at Thornings navn kommer til at blæse i vinden indtil da, men heller ikke det får lov til at forstyrre Socialdemokraternes eller regeringens arbejde, mener Jens Joel.

Spørgsmål: Tror du selv, at Helle Thorning står i spidsen for Socialdemokraterne og er statsminister efter næste topmøde?

»Jeg forholder mig slet ikke til den slags. Jeg forholder mig til, at vi har en opgave,« siger den fungerende politiske ordfører.