S-ordfører støtter Kirkeasyl

Socialdemokraternes politiske ordfører i København, Anne Vang, støtter Kirkeasyl. På Christiansborg kalder S-ordfører Henrik Dam Kristensen hendes holdning "problematisk".

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Debatten om de udviste irakiske asylansøgere splitter Socialdemokraterne. Partiets politiske ordfører i København, Anne Vang, støtter aktionsgruppen Kirkeasyl, som har kæmpet for at undgå udvisningen af de irakiske asylansøgere.

Kirkeasyl arrangerer senere i dag demonstrationer mod behandlingen af irakerne, og Anne Vang siger til berlingske.dk:

”Jeg støtter Kirkeasyl, og jeg synes, at det, der skete i Brorson-kirken og det, der sker i den generelle flygtningedebat, er så vigtigt, at jeg har ønsket at påvirke debatten."

Anne Vang siger, at hun i sin støtte til Kirkeasyl udtaler sig som individuel politiker:

”Jeg udtaler mig som politiker og privatperson. Men det er ikke et udtryk for S-gruppens samlede holdning,” siger hun.

Men den holding er "problematisk", lyder det fra integrationsordfører Henrik Dam Kristensen på Christiansborg. Anne Vangs udtalelser strider nemlig imod partiets officielle holdning, siger han:

”Socialdemokratiet støtter ikke Kirkeasyl, for vi kan ikke støtte en organisation, der vil forhindre, at lovlige beslutninger bliver ført ud i livet,” siger han og fortsætter:

”Så det er problematisk, at Anne Vang kommer med denne udmelding. Jeg er meget uenig med hende, for Socialdemokratiet er imod Kirkeasyl.”

Vil påvirke debatten
Anne Vang har skrevet en artikel om sin holdning til rydningen af Brorson-kirken i nyhedsmagasinet RÆSON. I artiklen skriver hun blandt andet:

”Efter vores mening burde selv de politikere, der støtter hjemsendelsesaftalen, dog kunne tage afstand fra måden hjemsendelserne er foregået på. Var det virkelig nødvendigt at gøre det på en så brutal måde?"