S-ordfører om måling: Vi skal klare os bedre end ved sidste valg

I en ny Epinion-måling går Socialdemokraterne frem. Partiets politiske ordfører tror, at fremgangen blandt andet skyldes kampagnen »Det Danmark, du kender«.

Hvis der var valg i dag, ville Socialdemokraterne gå godt to procentpoint frem og få 22,9 procent af stemmerne. Det viser en ny Epinion-måling lavet for DR Nyheder, der dog samtidig afslører, at trods den socialdemokratiske fremgang står rød blok til at tabe yderligere terræn til blå blok.

Partiets politiske ordfører, Ole Hækkerup (S), er glad for vælgernes tilkendegivelse og peger på, at der formentlig er flere forklaringer på ændringen.

»Men en af grundene kan være den kampagne, vi startede, hvor vi er meget tydelige om vores grundværdier, som en del folk nok kan kende, og som i vid udstrækning også præger Danmark,« siger han med henvisning til kampagnen »Det Danmark, du kender«, som Socialdemokraterne lancerede efter nytår.

Her er profileringen af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i højsædet, og det er ifølge Ole Hækkerup den vigtigste årsag til partiets fremgang.

Samtidig tror ordføreren, at vælgerne i bund og grund vil være tilbøjelige til at stemme i den socialdemokratiske grundtone, når valget kommer.

»Jeg tror, at vores muligheder for så vidt er udmærkede. For det første har vi en politik, som jeg tror, de fleste kan se det fornuftige i - nemlig at flere skal i arbejde. Og når vi får flere i arbejde, er det godt for både den enkelte og samfundet. Og for det andet giver det os mulighed for både at have et konkurrencedygtigt erhvervsliv og investere i velfærd,« siger Ole Hækkerup.

Med 79 mandater samlet set står rød blok dog til at miste magten til blå blok, der får 96 mandater i målingen, og det vil ordføreren naturligvis gerne ændre på.

»Vi har brug for, at blokken klarer sig godt, og den letteste måde at sikre det, er ved at vi alle sammen prøver at gøre det bedre, end vi gjorde til sidste valg.«

Særlig slemt ser det ud for de Radikale, der går tilbage fra 7,5 procent målt af Epinion i december til 7,1 procent i dag.

Og i en meningsmåling udført af Megafon for TV 2 torsdag står regeringspartiet med Morten Østergaard (R) i spidsen til kun at få 6,5 procent af stemmerne. Samme måling gav i øvrigt den mest komfortable føring til blå blok siden april 2014. Her ville 56,3 procent af vælgerne sætte krydset ved et af de partier, der støtter V-formand Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, mens partierne, der peger på Thorning, blot kunne notere sig en tilslutning på 43,7.