S-ordfører kender ingen oberst Hachel-typer

Der er et godt forhold mellem forsvaret og regeringen, fastslår Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, der ikke kan genkende Nick Hækkerups kritik.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S) er det danske forsvar præget af illoyale officerer, der modarbejder politikerne. I et interview med Berlingske betegner han kritikerne som oberst Hachel-typer, men dem kender Socialdemokraternes mangeårige forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen (S), ikke til.

»Det kan sagtens være rigtigt, at Nick har oplevet nogle oberst Hachel-typer, men det er ikke mit generelle indtryk. Jeg har faktisk den modsatte oplevelse. Jeg møder folk, der er dedikeret til deres arbejde. Man kan være uenige med dem, men det gør dem ikke til oberst Hachel,« siger S-ordføreren.

Forsvaret har gennemgået store besparelser og reformer de seneste år, og det har udløst hård kritik fra forsvarets egne rækker. Men det er ifølge John Dyrby Paulsen ikke ensbetydende med, man modarbejder regeringen og Folketingets beslutninger.

»Der er naturligvis nogle i forsvaret, der har stærke meninger om det, der er sket. Det er fair nok. Men jeg oplever, at man fra forsvarets side retter sig efter beslutningerne og sørger for at levere varen. Jeg oplever ikke et modsætningsforhold mellem forsvaret og regeringen,« siger han.

Forsvarsordføreren tør ikke gisne om, hvad der har udløst den skarpe reaktion fra Nick Hækkerup.

»Jeg kender ikke Nick som en person, der tager ting nært. Men som minister har han skullet udkæmpe nogle andre kampe, end jeg har som ordfører, og der har han åbenbart haft nogle ubehagelige oplevelser,« siger John Dyrby Paulsen.