S-ordfører: »Dårlig stil, Løkke«

Lars Løkke Rasmussens kritik af den nye skatteminister er udtryk for mangel på overskud, mener finansordfører Jesper Petersen, der efterlyser bedre stil fra oppositionslederen.

Når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), ikke har »overskud« til at ønske en ny minister tillykke, er der »for alvor gået valgkamp i den«.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen (S), efter at Lars Løkke forud for ministerrokaden tirsdag langer hårdt ud efter den nye skatteminister, Benny Engelbrecht (S).

»Det er meget lidt overskudsagtigt, at inden Benny Engelbrecht overhovedet har sat sig i ministerstolen, skal han have denne kritik med på vejen af Lars Løkke. Han kan end ikke få det over sine læber at ønske en ny minister tillykke, og det er meget lidt overskudsagtigt,« siger Jesper Petersen.

»Når man nu ved, at Lars Løkke bruger sko, der koster mere end 2.000 kroner, må man simpelthen kunne få nogle, der er lidt større.«

Lars Løkke Rasmussen har blandt andet kritiseret Engelbrecht for ikke at være »nævneværdigt interesseret« i skattepolitik. Men den kritik er »urimelig«, mener finansordføreren, eftersom den nye skatteminister har været fast medlem af Skatteudvalget siden 2011.

»Al den stund at Lars Løkke selv udnævnte Troels Lund Poulsen (V) til skatteminister, uden at han overhovedet havde været medlem af Skatteudvalget, klinger den kritik ret hult.« siger Jesper Petersen og peger på, at Benny Engelbrecht kommer fra en post som erhvervsordfører og har beskæftiget sig med økonomi-, skatte- og erhvervspolitik i en lang periode.

Frem for at rette en kritik af den kommende skatteminister, før han når at overtage posten, burde Lars Løkke derimod stille politiske forventninger til den nye minister, lyder opfordringen fra Jesper Petersen.

Det er imidlertid ikke første gang, at Benny Engelbrecht og Lars Løkke Rasmussen er i politisk clinch. Netop Engelbrecht har tidligere været en af Socialdemokraternes mest ihærdige kritikere af Lars Løkkes bilagssager.

Og mens kritikken er skarp fra V-formanden, var der tirsdag morgen pæne ord til den kommende skatteminister fra Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V):

»Han virker altid som om, at han er godt inde i stoffet,« sagde ordføreren blandt andet til Politiken.

Benny Engelbrecht bliver officielt udnævnt som ny skatteminister tirsdag klokken 12, når han præsenteres for kronprins Frederik på Amalienborg.