S: Oppositionen er dobbeltmoralsk i våbendebat

Det klinger hult, når oppositionen efterlyser en politisk debat om de nye våbenregler, mener Socialdemokraterne. Den tidligere VK-regering har selv sat regelændringerne i søen, lyder det.

Oppositionen i Folketinget har kun sig selv at bebrejde for processen og den manglende debat omkring de nye og skrappere våbenregler, der træder i kraft 1. juni og kan få betydning for mange tusinde danske våbenejere.

Den tidligere VK-regering lancerede med daværende justitsminister Lars Barfoed (K) i spidsen nemlig selv de nye våbenregler, og derfor handler det mere om at kritisere den nuværende regering på en billig baggrund end en egentlig utilfredshed, mener Socialdemokraterne.

- Det er virkelig en dobbeltmoralsk kritik, fordi man selv har siddet og tilrettelagt processen for, hvordan reglerne skulle sendes i høring, og nu er man så utilfreds med den proces, siger retsordfører Ole Hækkerup (S).

De nye regler betyder, at alle luftvåben med en kaliber på 5,5 millimeter og derover skal registreres hos politiet. Ifølge tal fra de danske våbenhandleres forening findes er omkring 800.000 luft- og fjedervåben i omløb i Danmark.

Oppositionen har i særlig grad kritiseret justitsminister Morten Bødskov (S) for en manglende debat forud for bekendtgørelsen om de nye regler, der blev meldt ud onsdag. Men også regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, mener, at man kunne have gjort - og kan gøre mere - for at oplyse de danskere, der kan blive berørt, om reglerne.

Det er imidlertid allerede sket, lyder svaret fra Socialdemokraterne.

- Denne bekendtgørelse blev sendt i høring allerede under den gamle regering. Så vi har haft den i høring hos alle berørte parter - jægerforbund, Rigspolitiet og så videre - og de anbefaler alle den grænse, som vi er kommet ud med nu. Derfor lyder det hult, når oppositionen kritiserer os for, at processen ikke har været god nok, siger Ole Hækkerup.

Han noterer sig desuden, at der er bred opbakning til de nye regler i Folketinget.

- Derfor tror jeg, at det mere handler om at lege opposition end at gøre noget godt for landet, siger S-ordføreren.