S om Frank Jensens hash-forslag: Helt ude i hampen

Overborgmester Frank Jensens forslag om at lade Københavns Kommune dyrke og sælge hash bliver mødt med hovedrysten fra hans eget parti på Christiansborg.

»Det er et forslag, der er helt ude i hampen set med socialdemokratiske briller. Vi skal ikke begynde at eksperimentere med salg af hash, når vi ved, at der er så store skadevirkninger,« siger Socialdemokraternes Trine Bramsen om Københavns overborgmester, Frank Jensens forslag om legalisering af hash. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke socialdemokratisk politik at legalisere hash på forsøgsbasis, sådan som Københavns overborgmester Frank Jensen (S) igen foreslår.

Det fastslår partiets retsordfører Trine Bramsen (S).

»Det er et forslag, der er helt ude i hampen set med socialdemokratiske briller. Vi skal ikke begynde at eksperimentere med salg af hash, når vi ved, at der er så store skadevirkninger,« siger hun.

Trine Bramsen har kun hovedrysten til overs for sin borgmester-partifælle, som har genoplivet sin gamle kæphest om kontrolleret legalisering af hash i hovedstaden. Frank Jensen foreslår at indføre en såkaldt københavnermodel, hvor borgere over 18 år skal kunne købe fem gram hash om dagen under kontrollerede forhold. Salget skal foregå i kommunalt regi, og idéen bag er at fravriste de københavnske rockere og bandemedlemmer kontrollen med hashmarkedet, skriver Berlingske.

Men forslaget er decideret forvirrende, mener Trine Bramsen.

»Forslaget rejser flere spørgsmål, end det leverer svar. Hvor er det, hampdyrkningen skal foregå? Er det i det Indre København? Hvem skal bevogte arealerne? Er det Københavns Politi? Og hvordan vil man sikre, at de fem gram hash, man må købe per dag, ikke bliver videresolgt til andre? I udgangspunktet og helt principielt støtter vi socialdemokrater ikke legalisering af hash eller forsøg med det,« fastslår hun og tilføjer, at hun ikke har set dokumentation for, at legaliseret hash fjerner kriminalitet fra rocker- og bandemiljøet.

På spørgsmålet om, hvordan hun har det med, at hendes højtstående partifælle Frank Jensen, der var justitsminister under Poul Nyrup Rasmussen (S), igen og igen foreslår en forsøgsordning med legaliseret hash, lyder svaret fra den socialdemokratiske retsordfører:

»Hvis Frank Jensen gerne vil gøre sig som farmer midt i hovedstaden, så må det stå for hans egen regning. Det taler for sig selv, at han vil til at sælge det fra Franks små hashboder.«